måndag 29 november 2010

Lite trög..

Är dålig på att uppdatera, men det är ju inget nytt.. ;)

Kallt är det, fryser hela tiden. Tydligen har vi lite tur i Göteborg, bara några cm snö. Tillräckligt för att det ska vara vitt, men  behöver nästan inte skotta! :) Men man behöver visst inte komma så långt härifrån för att det ska vara en halvmeter och mer än det - i november!?!?! Det märks att vädret är annorlunda iaf..


Annars är det ganska lugnt. Thomas pular med lister och fönsterfoder och annat småplock. Vi hade tänkt att ta itu med trappan upp till övervåningen och hallen där, men väntar nog till efter jul. Vi skulle ha satt upp staket också, men det kom lite snö ivägen.. ;) Har dock utökat komposthagen, så hundarna har en ordentlig yta att springa på.
Förra vintern pillrade vi (hm, jag) på den nya gaspannan en del, för att vi skulle få det varmt och skönt. Det var inget bra, gasräkningen som kom blev enorm och värmen lite väl hög. Och eftersom man egentligen inte SKA behöva ändra på inställningarna, har jag låtit bli detta i år. Och lite svalare är det ju, men egentligen är det nog ok - mellan 20-22 grader när det är -5 och nordliga, hyfsat starka vindar. Med tanke på att det inte är helt bra isolerat, och gamla fönster på nordöstsidan så får det räknas som godkänt. Kan ju hoppas att gasräkningen blir lite mer moderat, annars blir det inga julklappar.. ;)
Förra julens toffelklappar kommer väl till pass, och extratröja åker allt på men det funkar ju!

I innebandyn går det bra. Iofs åkte vi ur Junior Allsvenskan efter gruppspelet, men killarna gjorde mer än förväntat så vi är nöjda med insatsen. I de andra serierna går det både upp och ner. I Div 2 är det ruskigt jämt, bara 12 poäng skiljer mellan ettan och tolvan!! Vi ligger just nu på en 5:e plats, med lika många poäng upp till fösta som sista platsen. Men inte ens hälften av matcherna är spelade ännu, så det hinner hända otroligt mycket.
I Div 5 är det nästan ännu jämnare, och likadant i HJ91/92
Vi får se hur det går, men en sak är säker - roligt är det!

Börjar fundera lite över jul och julpynt, men har inte kommit så långt. Adventsfikat får vänta till nästa helg, eller så - jullådan står ganska långt in på vinden.. ;) Julklappar börjar ta form. Mamma och ungarna, och något till Mona kanske? Vi får väl se..

Nu är det hockey, Frölunda möter Luleå, och just nu leder "vi" med 3-0, härligt! :D

lördag 20 november 2010

En vacker pojk...

Vackre Ramses

Igår dog Ramses, nästan 12 år gammal. Världens goaste storpudel, som verkligen visat varför storpudlarna också kallas kungspudel. En stolt, klok, vänlig och busig rackarhund som alla bara måste älska. Nu orkade han inte längre, han hade haft problem med lungorna en längre tid.
Min syster Anneli var till sist tvungen att ta det svåra beslutet att låta honom få somna in. Mycket, mycket tungt men med tanke på hur Ramses mått, det allra snällaste mot honom.
Nu springer han säkert runt i hundhimlen och busar med alla vackra tikar, käkar godis och har det bra.. :)



fredag 19 november 2010

Sov gott, Ramses!


Sov gott, Ramses!
Världens mysigaste storpudelgubbe

Vi kommer att sakna dig




tisdag 16 november 2010

Vintertid = tröttertid

I år har jag visst väldigt svårt att ställa om kroppen till vintertid, vilket jag faktiskt inte brukar ha. Är urtrött, vänder på dygnet och tror att klockan är 9 på kvällen när hon bara är 5... Får inte mycket gjort här hemma just nu, både Thomas och jag känner av tröttheten. Som tur är så är vi ju ganska bra på att koppla av det där med att "måste-bli-färdig-med"-känslan, eller iaf se till att den andre gör det.. ;)

Men vi planerar iaf! Staket, rishantering, målning av trappan och allrummet i övervåningen, källargolvmålning, framtida bygge av duschrum/toa och klädkammare på öv, fixa pannrummet och badrummet i källaren - det är vad som står på tur. Fritidsproblem har vi iaf inte! :)

Nu har jag ju iofs ett antal matcher och träningar i veckan, men det är ju på kvällarna och helgen, så det lär bli ganska gott om tid att so... jag menar planera vidare renovering.

Det hände en lite sorglig sak häromkvällen. Jag satt och tittade på en film när det plötsligt dunsade till. Eftersom jag för ovanlighetens skull var ensam hemma, var det lite otäckt (mörkrädd ju!) men jag hittade inget konstigt. Förrän dagen efter! Då låg det en liten fågel på gången, död. Den hade flugit in i fönstret i vardagsrummet. Senare hittade jag dun på fönstret... :/ Hoppas det inte händer för ofta, då får vi hitta på något. Vi hittade nämligen dun på matrumsfönstret oxå, men där fanns det ingen fågel. Räven eller någon katt kanske tog den.
När jag pratade med mamma sa hon att en del sätter upp siluetter av rovfåglar på fönstret, det ska visst göra att fåglarna flyger in i fönstren. Det kan ju vara en idé om det händer fler gånger!

Nu är det dax för sängen snart. Ska nog försöka städa av i morgon, det behövs nu när det är blött ute - fyra raggsockor lämnar vissa avtryck efter sig när de har varit på promenad eller i trädgården.. Borde nog ta fönstren oxå, de börjar bli änna gråa. Men det är klart, det kommer ju fler dagar! :)

Skickar ikväll en extra kram till Jeanette, Pernilla och Madelene som kämpar så med sina småttingar. Ni är fantastiska tigermammor alla tre!

tisdag 2 november 2010

Björkarna del 3


Efter att Thomas och Daniel varit ute nästan hela dagen, ser björkarna ut så här. Sorgligt, men vad ljust det blir i trädgården. Grannarna uppskattar det oxå! :)
Förhoppningsvis blir nästa steg att en lånad motorsåg och vidhängande ägare dyker upp på fredag.

Rapport kommer så småningom :)