lördag 28 april 2012

Ett enkelt sätt att hjälpa

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


foto: UNICEF/Asselin



torsdag 26 april 2012

Division 1!!!

Idag fick vi reda på att det blir spel i division 1 trots allt för oss. Något lag har dragit sig ur, vi fick frågan och styrelsen sa ja! :)

Där försvann min vilsamma vår åt skogssvängen..
Men vad gör det?!!

YES och hjälp, vad gör jag nu?
;)

tisdag 24 april 2012

Grattis till körkortet, Daniel!



Det tog ett tag, men nu har han lappen i handen!
Och jag har en alldeles egen privatchaufför ;)
Grattis, hjärtat mitt!



torsdag 19 april 2012

Jaha..

Det känns lite så just nu.
Jaha
Hur ska jag reagera på det här nu då..?

Min läkare med det vackra namnet (ungefär Blomma från Sverige af Blåklint, fast ändå inte) ringde idag. Var ju på kontroll och genomgång, fick ta en massa blodprov och så fick jag äntligen röntgen av höftlederna. Nackröntgen skulle vi ta senare.
Har ju bett om hjälp med mina ben i flera år, men det har ju inte gått så bra. Vi drar inte den historian nu, men kan ju konstatera att med diagnosen jag fick idag, hade det ju varit bra om de röntgat tidigare. Typ mycket tidigare. Och det tycker min riviga, tuffa läkare också.
För som hon uttryckte sig: Tyvärr var ju blodproverna väldigt bra. För plåtarna var det inte.

Artros blev det. Vänstra höften mår bäst (det visste jag redan), där var det "medel till svår" påverkan på höftleden. Den högra mår inte bra (det vet jag oxå) "svår" påverkan blev det där.
Svettig blev jag. För jag trodde att hon skulle säga att nästa steg är byte av en eller båda höftlederna. Men det gjorde hon inte!
För nu finns det tackolov sjukgymnastikprogram som faktiskt kan göra att man blir relativt smärtfri (vissa blir visst helt smärtfria) och kan får tillbaka livet till stor del :) Och någonslags Artrosgrupp som tränar tillsammans (där blev jag genast lite misstänksam, är ju ingen grupptränarmänniska)
Och eftersom jag är en stor optimist, har stort förtroende för Dr Blomma och sjukgymnasten jag ska till, så tror jag på det här.
Jag ska träna så mycket jag får och kan, för jag ska ut och gå med Thomas igen.
Långa promenader.

Jag får nog smälta det här lite.
Men jag lär nog få min nackröntgen utan större problem iaf..

tisdag 17 april 2012

Nästan värre än tandläkaren..

Att besiktiga bilen är nästan lika nervöst som att gå till tandläkaren. Nästan. För det kan ju blir lika dyrt..
Men idag gick det bra, puh! Vi har ju lagt ner en hel del sköna slantar på Gamla Bettan nu, så hon borde ju vara i ganska bra skick. Men man vet ju aldrig vad besiktningsgubbarna säger..
Idag var det var det en snäll man som tyckte att vår Zafira var i bra kondition. Att jag hade fjäskat med henne hela vägen, och lovat att inte sälja henne på flera år om hon såg till att växellådan funkade visste han ju inte.
Och under över alla under, alla växlarna gled in hur fint som helst. Och tydligen pratade jag väldigt väl med henne, för helt plötsligt är det som det aldrig har kärvat med växlarna.
Mysko..

Men det lär nog inte hålla så länge, så Thomas har lite pilljobb framför sig

;)

tisdag 10 april 2012

Grattis Fred, vår ögonsten


Vår älskling Fred fyller 13 år i dag
Lika stolt och vacker som alltid
Bara lite äldre ;)



Tungt, tungt..


Taggade före matchen...


Det blev suddenförlust i kvalet mot WSK Lindesberg
Nu är det bara tungt och tomt, både i kropp och själ.
Bryter ihop och kommer igen en annan dag.

söndag 8 april 2012

Match och middag

Första kvalmatchen klarades av i fredags. Oavgjort 5-5 blev det, och jag tror det var bra för oss. Nu åker vi upp till Lindesberg i morgon och bara kör. De flesta tror att vi ska gå på pumpen igen, och det är helt ok. För vi är bäst i underläge av någon anledning :)
Vi får se i morgon..
Vi fick mer än godkänt för arrangemanget av domarna, vilket är högt betyg. Skönt med tanke på allt jobb vi lagt ner :)

Igår var vi hemma hos S, min fina svägerska och fick en väldigt god middag. Svärmor var där och vi hade en mycket trevlig kväll.

Idag är det vila som gäller inför resan till Stadskogskolan i Lindesberg i morgon. Matchen börjar kl 16.00 - håll en tumme för oss då, så går det nog bra!

Glad Påsk förresten ;)

fredag 6 april 2012

Grattis älskling

Världens underbaraste man, sambo, livskamrat och andra hälft fyller år idag!
Min goe sambo som alltid finns för mig, Linda o Daniel. Som alltid stöttar när värken sätter in och aldrig klagar när han får ta allt det tunga. Som får oss känna oss trygga. Som gör ett sånt fint jobb med vårt hus.
Och som inte kan motstå hundarna, utan sticker åt dem skinka så de ser ut som tunnor.. ;)
Som inte klagar när vi är på kvalmatch på hans födelsedag..
Älskar dig ♥


Grattis, världens bäste Thomas ♥♥♥


 

torsdag 5 april 2012

Fjärilarna fladdrar

Nu är det nervöst. Väldigt nervöst!

I morgon spelar vi den första kvalmatchen mot Lindesberg.
Och jag brukar aldrig vara nervös. Men det är jag.
Undrar om det är ett bra tecken?

Ska ta på mig det fina halsbandet jag fick av killarna i våras, tror det ger tur och lycka.

Håll en tumme för oss! Men bara en, annars rinner turen ut genom den andra..

Kl 14.00 i Frölunda Kulturhus
Och vill någon heja fram oss är det här vägen att gå från parkeringen
http://kartor.eniro.se/m/9Uzue

Puh...