tisdag 30 december 2014

Välkommen Mia


Igår flög Marianne till Riga för att hämta sin nya lilla familjemedlem Mia. Nåja, liten vet jag inte om hon är, hon är vid knappt fyra månaders ålder redan dubbelt så stor som våra cairns och sisådär18 kg tyngre än Kiara.. ;)  Mia är nämligen en vacker bullmastiff, en ras som syrran har spanat in i sisådär 15 år. Tidigare än så hade jag fallit för mastifferna, men har sedan väldigt länge insett att det är en lite för stor ras att ha i stan.

Nu har Marianne äntligen kunnat skaffa sin drömhund, och av de första rapporterna att döma, lär hon ha fullt upp ett tag framåt!

Lycka till och stort grattis! Det ska bli så roligt att träffa denna lilla, stora skönhet!

söndag 28 december 2014

God fortsättning

Trött tomte

Så har julen passerat. 
En lugn, skön jul tillsammans med Thomas, Linda, Daniel, mamma, Anneli, Marianne och David. Daniel lånade bilen och åkte ner till Varberg och hämtade mamma och Anneli på julafton, medan Linda och jag och fixade det sista med maten.
Vi åt och drack gott, och hade en trevlig dag och kväll. Julklapparna hade vi bestämt att låta bli i år, väldigt skönt faktiskt. 
Dagen efter körde jag hem mamma och Anneli, och Thomas jobbade. Jag vilade i soffan och åt rester: så himla gott!


Har tagit en paus med viktväktandet över jul och nyår. Julafton och Nyårsafton räknar jag inga poäng, de andra dagarna håller jag någorlunda koll. Det går faktiskt ganska bra ändå, även om det kanske blir lite mycket choklad och en och annan glögg slinker ner. Vägde mig som vanligt och det var +-0 så det är ju bra. Räknar allt med något kg upp, men det tar vi tag i på nyårsdagen.. ;)

Jag försöker ta det lite lugnt just nu. Mycket händer runt omkring oss, en del väldigt tråkigt, annat mycket roligare. Om några veckor hoppas jag att det ser ljusare ut, och att vi har fått lite positiva besked.

Nu ska jag försöka få Thomas att andas lite. Vi kan väl bara konstatera att Frölunda inte spelar så himla bra idag, och min älskling inte är alldeles nöjd.. ;)

söndag 21 december 2014

127


127 stora köttbullar blev det av 2 kg köttfärs.
Jag hoppas verkligen att de blev goda..!


Nu kommer julen

Spelade sista matchen innan jul igår. Det blev en spännande tillställning där vi låg under med 3-0 innan killarna kom igång. Matchen slutade 6-5 till Wizards, men attans så spännande det det blev i slutet. Tur att man har starkt hjärta!



Glädjen var tokigt stor efter varje mål och när matchen äntligen var vunnen!
Foto: Roine Bengtsson

Vi slutade kvällen på en pizzeria, och vi hade en go stund med killarna och damlaget. Jag satte i mig drygt en halv kebabpizza - så gott det var! Men det märks att man inte äter sådant så ofta, magen hamnade lite i olag. 
Eller kan det bero på alla skumtomtarna jag stoppade i mig? ;)

Vi ska ha julen hemma hos oss i år. Linda, Daniel, mamma, systrarna och förhoppningsvis systersonen kommer hit. Ovanlig nog är Thomas ledig på julafton, tror faktiskt att det är första gången sedan vi träffades för snart 17 år sedan! Eftersom det inte blev något julfirande förra året (jag var ju i princip helt sängbunden) känns det lite extra roligt i år.
Förberedelserna tuffar på. Har faktiskt handlat det mesta i matväg (och godisväg). Ska fixa lite färskvaror tex bröd, på tisdag, annars är det mesta klart.
Ska börja steka köttbullar ikväll tänkte jag, det blir väl några stycken på 3 kg köttfärs.. Sillsallad, brunkål och julkorvar tar mamma med sig och Marianne gör sin goda Jansson. Vi fixar skinkan, köttbullar, grisatassar (inte så illa som det låter, det är halva prinskorvar som snittas så de ser ut som klövar), och annat som behövs för ett gott julbord. Och så blir det förstås Ris á la Malta med saftsås. Och choklad..

Viktväktardieten lär få ta paus några dagar, men det får det vara värt. Det är bara att ta tag i det igen sedan, efter nyår. Försöker se till att jag inte går upp bara.  För jag är så nöjd hittills. Har gått ner i snitt 0,6 kg/v vilket innebär drygt 7 kg på tre månader. Eftersom jag inte kan röra mig så mycket ännu, är det ju helt grymt. Jag äter allt jag tycker om, kan tom ta ett glas vin, en bit choklad eller lite glass om jag vill och ändå gå ner. 
Det kan inte vara bättre!

Vi har avbokat vår resa till Teneriffa i januari. Det var ett enkelt beslut, eftersom pappa och Elisabeth inte kommer iväg i år. Och tanken var ju inte bara att vi skulle komma iväg på semester, utan att de skulle visa oss sina smultronställen och och umgås lite. Vi får göra resan om ett år istället!
Nu funderar vi på om vi tar en resa till någon storstad, kanske Rom, London eller Barcelona i vår. Eller, kanske New York i höst och gå till Madison Square Garden och titta på New York Rangers - det hade verkligen varit en höjdare!

Det blir säkert bra till sist. Fokus ligger på annat just nu, resor är en bisak för tillfället.


Är väldigt avundsjuk på pappas utsikt när han sitter på sin nya motionscykel!
Han kan se havet utanför sina fönster, kajen ligger en halv minuts promenad från porten.
Lite annat än vå rutsikt - vi sitter i källaren och trampar.. ;)

Kram på er!



måndag 15 december 2014

Hamster med påssjuka


Så här såg jag ut i morse,  och med tanke på hur ont det gjorde fick det bli ett akut besök hos tandläkaren. Lite sned och svullen..
Inte oväntat,  för han förvarnade för någon månad sedan att den måste bort. Den blev skadad när jag intuberades vid operationen förra året. Men iom att jag har mina fina proteser måste jag få antibiotikaprofylax innan jag drar ut tänder och det hade jag förberett för.
Så skakande som ett asplöv tog jag plats och efter visst besvär fick Johan ut tandeländet.
Lite ont gör det ju allt,  och soppa blev det till middag men det blir ju bättre i morgon. Hoppas jag..

Vägdag i morgon. Tror inte jag har gått ner för det har varit två dagar på Scandinavium och Innebandy - VM denna veckan. Lite slarv med mat och en del choklad blev det ju.. :)
Men det får det vara värt. Anne bjöd mig på en heldag där vi fick Sverige slita sig till ett härligt guld!
Tack för en jättetrevlig dag,  goaste vän! ♥

onsdag 10 december 2014

Envisa som åsnor

Vi gjorde processen kort med fryseländet ikväll.
När jag fick reda på att 3-5 dagars utlovad leveranstid blev till 3-4 veckor,  avbeställde vi det mindre frysskåpet och skruvade loss allt dörr och allt annat löst på det stora.
Nu står det äntligen på plats!! 

lördag 6 december 2014

Så kan man ju göra

Och så var det det här med att beställa på internet.
Det brukar ju funka bra tänkte Thomas och jag.
Så i söndagsnatt, beställde vi en ny, fin frys som ska stå i källaren.
Jag lagar ju mycket storkok, och köksfrysen rymmer inte allt jag vill stoppa in.
Vi har pratat om det i flera år, och nu äntligen blev det gjort.
Den kom hem redan i onsdags.
Jättefin!
Och jättestor.
Glömde, tänkte inte, eller jag vet inte vad, att det är mycket begränsade dörröppningar osv ner till källaren. Och att svängrummet vid källartrappan är ännu mer begränsat.
Nu står vår nya, fina och STORA frys i hallen i sitt fina, orörda emballage och väntar på att de ska komma och hämta den igen.

Och i dag ringde jag och beställde ett nytt frysskåp.
Som är 26,5 cm lägre.

Skam den som ger sig
;)

måndag 1 december 2014

Swisch

Och där försvann en vecka till i en farlig fart..

Den har innehållit massor:
Träningar och match med Pibs (Japp, vi vann igen!)
Fortsatta flyttbestyr med Mona
Ettårskontroll av höfterna (Det gick kanon!)
En snabbvisit hos pappa och Elisabeth i Helsingborg
Långa samtal med syster A som varit inne på sjukhuset igen
Syster M ska få en ny fyrbent familjemedlem dagarna före nyår
Och..
Idiotlånga samtal med Comhem som har strulat för Mona på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Detta företag är det mest trögarbetade, krångliga, jobbiga företag jag någonsin varit i kontakt med. Sedan ett par månader har allt, absolut allt strulat och ännu verkar det inte vara slut. Personalen man pratar med är för det mesta ok, men de verkar inte ha mycket att jobba med. Kommer med en berättelse senare, men den blir lång så jag avvaktar till jag ser resultatet :/

Nu blir det shopping på Kvantum med goaste Linda ♥