onsdag 30 september 2015

Blodmåne

Natten till igår var det hel månförmörkelse och samtidigt var månen som allra närmast jorden samtidigt som den var full, Supermåne. Månförmörkelsen kallas Blodmåne är ganska häftig. Det är ganska långt mellan gångerna, nästa är visst i oktober 2033. Vi hade sådan tur att det var kanonfint väder så man kunde följa den helt. Jag låg i sängen och tittade, klockan 4.47 var det hel månförmörkelse och det höll i sig i ungefär en halvtimme. Så dags hade jag somnat, fick kämpa hårt sista stunden ;)

Bildresultat för blodmåne göteborg
Så vackert!
Bilden lånad från nätet

Bildresultat för blodmåne
Så här såg det ut i de lika faserna, men bilden är från nätet
Jag var för darrig så mina bilder blev bara suddigt blurr
Det blev ingen innebandy för mig i söndags, men killarna skötte sig och tog hem segern med trygga 10-2. Lite mer fokus och det hade blivit många fler mål fick jag höra, men det var ju bra så.
Det känns skönt inför seriestarten på lördag!

Idag har Linda varit här och lånat tvättstugan. Jag hade träning, men vi hade gott om tid att umgås också. Trivsamt!

lördag 26 september 2015

Baciller eller något

Det blev ingen kräftskiva idag. Kände redan igår att näsan var tät, kroppen värkte och skallen också. I morse hade febern kommit. Inte mycket alls,  men eftersom två av de andra gästerna är infektionskänsliga var det bara att ringa återbud.
Trist, för jag hade sett fram emot att träffa allihop.
Men vi fick mysa till det hemma istället, Thomas och jag.  :)


Får se hur det blir med matchen mot Falkenberg i morgon. Vi har en träningsmatch mot dem (som jag väldigt, väldigt gärna vill vinna!!), men som det känns just nu blir det nog inget för mig. 

Det viktigaste är att vi är krya på fredag, då bär det iväg till Helsingborg. Vi ska äntligen hälsa på hos pappa & Elisabeth. Det var jättelänge sedan vi träffades och jag saknar dem så mycket. Och dessutom har de lovat oss landgångar - vi har fått det förut. Jag lovar, det är de godaste landgångar som finns!

Nu ska jag klå lite folk i Wordfued, sedan blir det nog sängen. :)


onsdag 23 september 2015

Nedräkning

Nu ska det snart tas tag i viktväkteriet igen. Men några dagar till utan poängräkning blir det.

Idag var Linda och jag på Kvantum Munkebäck och handlade. Som av en händelse hade jag råkat beställa räkmackor till oss, för vi hade bestämt att jag skulle hjälpa henne med lite hårfärgning. Jag tyckte det passade utmärkt att ta en fika också. De har väldigt goa räkmackor på Kvantum och man kan få dem glutenfria också.
Vi har haft en mysig eftermiddag, och jag hoppas att håret blev bra :)

Bildresultat för räksmörgås ica

Ikväll har jag annars fixat lite i datorn, som strular igen. Men jag hittar inga fel, har kört flera olika tester. Hoppas den håller ett tag till..
Kvällsfika med lite glass och sockerfri nyponsoppa (min nya last) blev det också.

Nu ska jag skrämma upp mina bekväma hundar och se om jag kan få med dem på en liten kvällspromenad. Igår fick jag dra dem ut i kopplen, den var ju vått ute.. xD

På lördag blir det en sväng till Veddige. Vi ska hem till Thomas kusin och äta kräftor. Det ska bli jättekul, för vi träffas sällan. Thomas syskon, de andra kusinerna, mamma och moster kommer också. Eftersom det serveras Västerbottenpaj (så gott!) så har jag beställt en stor räkmacka med extra räkor. Jag tål ju inte lagrad ost, så jag får låta bli pajen. Kan ju sno en kräfta också, för jag beställde ett helt kilo till Thomas. Några öl eller glas vin blir det nog också, eftersom älskling kör. :)
Linda, den raringen, erbjöd sig att komma hem och passa hundarna så vi slipper titta på klockan, jätteskönt! Får väl se till att det finns lite kålpudding kvar i frysen, och en kräfta eller två..

SEDAN blir det poängräkning, och inget slarv.. 

måndag 21 september 2015

Middagen

Middagen hos Daniel blev alldeles perfekt! Daniel och hans goa Karin visade sig på styva linan och bjöd på fläskfilé, ugnsstekt klyftpotatis med morötter och en otroligt god champinjonsås. Dajmtårta och kaffe (!!) avslutade en väldigt mysig kväll.
Tack båda två, ni är så goa!

Idag har jag varit på mammografi, och för en gångs skull blev jag inte misshandlad. Tjejen som skötte det var nog den proffsigaste jag mött i detta sammanhang. Fyra bilder, otroligt mycket trevligt snack, några härliga skrattattacker och sedan var det klart för denna gång.
Ingen extra smärtlindring, det tar sig minsann :)

Bildresultat för mammografi roliga bilder
Bild från internet

söndag 20 september 2015

En go' helg

Jag har haft en riktigt, riktigt bra helg hittills. Igår var Linda och jag ute och handlade på Kvantum och Allum. En mysig stund, med ett o annat garv.
Sedan tog jag ledigt från innebandymatchen jag egentligen skulle varit med på. Kände mig trött och hade ont. Så det blev soffhäng med Thomas. Det hade förstås inte varit några problem på matchen, killarna vann komfortabelt med 9-3 mot Öckerö i Göteborgs senior DM. Känns bra inför serien, för vi kommer att möta dem där.
Idag fortsatte segertåget för mitt Zenith. Vi mötte Hisingskärra i vår andra DM-match och vann med klara 13-5. De spelar i en lägre division, så det var inte konstigt att siffrorna blev relativt stora. Trots att vi åkte med reducerat lag. Fin förstärkning hade vi - Jens gjorde debut i sista perioden och fick ett assistpoäng. Och en utvisning.. Ajajaj!

Jens i full karriär! 
"När Jens springer står resten stilla"
Nytt ordspråk.. ;)


Kvällen har avslutats med Frölundaseger (hockey på TV), grillad kyckling med vitlöksbröd och sockerärtor, och så höjden av nostalgi: Jag fick tag i Salta Katten och Viol Pastiller när vi var ute och handlade igår! När jag var liten fick jag en ask av varje som lördagsgodis av farmor. Vi gick alltid till affären vid tågstationen i Mala varje lördagsmorgon och handlade det. Och tänk att det smakade lika gott! xD

Bildresultat för salta katten
Kärlek!!! :)
Förhoppningsvis fortsätter helgen lika bra i morgon.På kvällen ska vi till Daniel. Han och Karin ska bjuda oss på middag. har försökt att luska ut vad vi ska få, men det är tydligen hemligt. Trevligt ska det bli iaf! :)

onsdag 16 september 2015

Äntligen klar

Nästan fem timmar senare sitter jag och kopplar av i soffan.
Det blev gott,  och det blev tillräckligt för att Linda ska få en liten smakportion.. ;)

Äntligen vinterkål

Vi har väntat länge på att vitkålen inte ska kosta skjortan - nu är det äntligen dax för kålpudding! :)
Ett attans jobb med allt skärande, men blir det bra är det värt det.
Och kanske kan Linda få en liten, liten portion.. ;)


måndag 14 september 2015

Vi vann


Här är de flesta av oss i mitt nya lag, IK Zenith
Vi vann vår cup och det känns väldigt skönt idag, även om kroppen är ganska knäckt! :D

lördag 12 september 2015

Cup

Full snurr är det i helgen. Vi spelar i Zenith's egen cup, Islander Cup i helgen. Och det går bra! Två fullängdsmatcher har vi hunnit med idag, vi vann båda vilket gör att vi redan har vunnit vår grupp trots att vi har en match kvar i morgon. Så det blir minst två matcher i morgon, förhoppningsvis tre.
Lagfoto har vi också hunnit med, får se om jag fastnar på bild i år..

Så här laddar några av killarna inför fotograferingen - med engelsk fotboll på paddorna.. xD


fredag 11 september 2015

Lila rök

Åkte till Allum  för att handla lite i eftermiddags och höll nästan på att köra av vägen när jag fick se det här komma ur Sävenäs skorsten (Sävenäs är en sopförbränningsstation som ligger i närheten)


Lindas skämtsamma fundering över vad det kunde vara var: "Dom kanske gör sockervadd? Eller bränner enhörningar? Eller Zombieapokalyps?" xD Lite skumt kändes det ju...

Det visade sig senare att personalen på Renova trodde att det var sjukhusavfall som innehöll mycket jod som färgade röken alldeles cerise. (Klicka på bilden så ser du det bättre!) 
Jag tror säkert att det är så, men Lindas gissningar var ju lite roligare :D


Från förr

En gammal jobbarkompis lade upp det här fotot från 1986 på FB. Förfärligt - jag ser ju helt borta ut, men åh, så kul för jag har inga bilder kvar själv.

P till vänster och Putte. Putte var en underbar man som stöttade mig mycket i jobbet.
Framförallt efter olyckan var han och hans fru väldigt rara. Han är tyvärr borta sedan några år,
men jag minns honom med stor värme



Sensommardagar

Njuter av sensommardagarna som visar sig från sina bästa sidor.
Lite drygt 20 grader, långfrukost i bersån med bok och radio.
Det kan inte bli så mycket bättre!


tisdag 8 september 2015

Matlådor

Dagens matlådor klara. Köttfärssås, kycklingcurry, spansk kycklinggryta och lite kalops blev det. Fast allt är inte lagat idag, kalops och grytan gjorde jag igår :)
Fick en energikick av Linda som gjorde glutenfria hallongrottor igår. Fick med mig en låda hem och de är ruskigt goda - vi har snart ätit upp allihop,  Thomas och jag..

Bildbeviset..
Är så himla dålig på det där med foto,
men jag har ju lovat bilder.. ;)

måndag 7 september 2015

Cancer, troll och flyktingar

Cancern är en jävla skitsjukdom. Alldeles för många i min omgivning drabbas. Både familj, vänner och vänners anhöriga. Några verkar vinna sin kamp, några har förlorat den och några kämpar för fullt just nu. Man önskar att man kunde göra något mer än sätta en slant eller två till cancerfonderna.
Tänker på er, finns här om ni behöver! ♥

Nättroll har jag varit någorlunda förskonad ifrån. Min blogg är för liten och ointressant, men jag följer ju ganska många andra bloggar. Kommenterar ibland, och då vill jag inte vara anonym. Tycker att det är för djäkligt att man inte ska kunna stå för det man tänker och tycker och jag vägrar krypa under anonymitetens fega täcke. Ibland kommer man ju i diskussion med någon, eller så skriver man något som en del inte gillar. Och lika säkert som ett reklamblad i brevlådan kommer det ett anonymt mail eller en anonym kommentar. Igår var det dags igen, Kommentaren var fånigt nog postad under ett inlägg som jag skrev för två (!!) år sedan, syftet med det begriper jag inte - man får ju aviseringar om att någon kommenterat. Den här personen anser att jag borde dränka mig m.m, annars skulle personen i fråga skicka folk som skulle begå olika övergrepp  (behöver knappast säga att språket var ganska grovt..). Men - jag skulle också anmälas för förtal?! Ganska förvirrat mao. Jag tror att ilskan den här gången berodde på en kommentar där jag var ganska tydlig om vad jag anser om nättroll. Men skam vet, det kan också berott på att jag väldigt tydligt uttryckte vad jag känner när det gäller flykting/invandrarfrågan i en diskussion på nätet. eller något annat.
Vi har i vilket fall skrattat gott åt hur korkade en del är, funderat hur man liksom bara kan skriva på det sättet och tyckt lite synd om dessa ynkliga människor som så uppenbart mår så dåligt.

Måste väl för (minnets skull om inte annat) skriva lite om flyktingkrisen som pågår just nu. Ni som känner mig vet att jag alltid ansett att man ska hjälpa dem som är i nöd. Inget har hänt som har ändrat den uppfattningen. Inget. Istället för att vara rädd för främmande människor anser jag att vi ska ta emot dem, och låta de stanna som sköter sig och trivs, så länge de behöver. För får de rätt hjälp med utbildning när det gäller svenska, hjälp att förstå hur vi fungerar i Sverige och någonstans att bo, får vi igen det hundrafalt. Vi behöver välutbildade, arbetsvilliga människor i vårt land. Oavsett religion, hudfärg eller annat.
Och vi har massor av plats.
Jag läste en krönika häromdagen som verkligen var perfekt. Den påminde om hur en miljon svenskar flydde från Sverige för bara 100-150 år sedan. De hade att välja mellan att låta sina barn svälta ihjäl här hemma eller ge sig ut på havet i rangliga skepp och fly till en oviss framtid.
Minnet är kort hos oss människor...

Nu ska jag återgå till min plats vid spisen och nästa storkok. Sååå himla tråkigt, men skönt när det är gjort :)

Kramen

lördag 5 september 2015

Vilat

Ledsen för tystnaden denna vecka, men både skalle och kropp tog lite slut. Det har varit mycket med innebandyn, och sedan ska ju resten också fungera. Men det är positiv trötthet (kan man kalla det så?) för jag har roligt. Väldigt roligt!

Den här fantastiska vyn över Klarälven hade vi på frukosten.
Vädret var härligt så vi kunde sitta ute och äta

Förra helgen var det ju som sagt cup i Karlstad. Vi hade verkligen en kanonhelg, Bra hotell, Scandic Hotell Klarälven, som ligger precis mittemellan hallarna vi spelade i. Väldigt god mat åt vi, Kasernrestaurangen tror jag det hette, den ligger iaf uppe på Kasernområdet. Väldigt god buffé, man kunde äta av tre olika rätter varje gång. Mycket gott! Och hotellfrukost är ju inte dumt det heller.. ;) Även idrottsmässigt blev det bra. Nu mötte vi ju lag som kommer spela två divisioner över oss, men resultatet blev ändå en vinst, en oavgjord och en förlust. Fantastiskt bra, faktiskt! På lördagkvällen hade killarna en kul kväll på stan, medan jag valde att vara kvar på hotellet och ta det lugnt - skulle orka en dag till. God kalvschnitzel, öl och trevligt sällskap av några goa tjejer från Lerums damlag gjorde att min fantastiska lördag fick ett väldigt fint slut.

För min lördagseftermiddag var något alldeles extra.

Min goa, fina Annelie


När jag växte upp hade jag två riktigt fina, goa kompisar, Carina och Annelie.
Annelie och jag lärde känna varandra när vi började sjuan. Att säga att vi är tvillingsjälar kan inte riktigt beskriva vad vi är, kanske mer två pusselbitar som passar ihop perfekt. Oavsett vilket, så har vi mötts en gång sedan tonåren och det var - tadaa! i en innebandyhall i Karlstad för 3½ år sedan. Då hann vi inte träffas  någon längre stund, men i lördags fick vi till det. Jag fick ledigt från innebandyn hela eftermiddagen så vi kunde ses.
Det visade sig att Annelie bor ett par hundra meter från hallen vi spelade, så hon kom och mötte mig, vi gick och handlade pizza "Det är bara runt hörnet" sas tre, fyra gånger tror jag - sista gången till stort garv, och sedan gick vi hem till Annelie.
Och jag tror att bara mina föräldrar förstår hur det lät sedan. De som alltid var frustrerade på att när vi kom hem med bussen från skolan snodde den enda telefonen (som också var bilverkstadens telefon - förlåt!!) och fortsatte att prata i timmar.. För på den tiden fanns det ju inte sms, mobil och dator - utan bara en telefon. Och eftersom vi bodde en halvmil ifrån varandra kunde vi ju inte träffas varje dag efter skolan. Även om vi försökte. Bara den som haft döttrar i yngre tonåren vet hur det är.. xD
Hursomhelst, att man kan vara så avslappnade tillsammans efter att bara ha träffats en enda kort stund på 40 år är ganska otroligt. Vi käkade pizza, drack (lätt)öl och kaffe, och pratade som om det bara var ett par dagar sedan vi träffades sist. Vad vi pratade om, tja, det vette tusan, men det var väldigt mycket iaf..
Att sätta text på känslorna runt detta går inte. Kan bara konstatera att det var en härlig eftermiddag och jag är så tacksam för att få uppleva sådan vänskap.

Veckan som gått har jag vilat en del, det har varit träningar och städning. Var en snabb, spontan sväng till Ullared. Det behövdes fylla upp lite lager, men det blev ingen storshop - det har varit stora utgifter de senaste månaderna för hundar, bil och hus.

Nu ska det bli en sväng ut och handla isbergsallad, Thomas ska ha mat med sig till jobbet.
Annars blir det nog städning, storkok och lite datorhantering, måste fixa adresslistor för laget.
Det blir nog lite Frölunda Indians, de spelar CHL-match. Och så ska jag kolla upp lite om en man som satte en dansk journalist på plats angående statistik, världens folk och fattigdom, Hans Rosling. Denne man verkar vara en väldigt intressant och klok person. :)

Trevlig helg! ♥