torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År

Ett omtumlade 2015 läggs nu till handlingarna.
Ett år som innehållit oro, sorg, glädje, frustration, hopp och i princip alla känslor som finns.
Ett år som trots allt slutar bra, trots en ganska ganska skakig start

Nu ser jag framemot ett nytt år som förhoppningsvis blir ännu bättre för mina nära och kära, och därigenom också för mig.

Ta vara på er, och jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Bildresultat för nyår 2016 göteborg

söndag 27 december 2015

Skottar



För första gången på flera år har jag skottat idag! Alla grannar är ute - trots att det ska regna bort. Men det var bara 0-gradigt och fryser blasket på ikväll blir det inte kul,..
Så nu är gångar, trappor och brunnar rena - nu får det gärna frysa på :)

Ha en go söndag!

lördag 26 december 2015

God fortsättning!

Helgen fortsätter i sakta mak.
Thomas har börjat jobba idag efter ledigheten. Jag har tvättat ett par maskiner, plockat lite, läst igen lite av varje och vilat. Har precis ätit lite av resterna från julafton, så nu börjar det ta slut.

Pratade med Linda förut, hon är inte så pigg. Allt hon gör tar på energireserverna, så nu får hon vila ordentligt. I morgon ska vi ut och handla lite mat, färskvaror behövs.
Funderar på att köpa broddar också, det kan bli ruggigt halt nu om det fryser på som prognoserna säger.
Det är inget Daniel behöver fundera på - han har lagt ut några härliga bilder på nätet igen. De har varit på Phi Phi Island hela dagen, och det såg mycket fint ut.

Som ni märker är det otroligt segt. Jag sitter och tittar på Frölunda som just har vunnit sin hockeymatch, tidigare vann juniorkronorna sin första VM-match.
Nu blir det en annan typ av favorit, nämligen Captain Jack Sparrow, dvs Pirates of the Caribbean. Den senaste går just på Kanal 5 och det är nog lagom avancerat för mig i kväll  :)

Bildresultat för jack sparrow
Bild lånad från nätet

fredag 25 december 2015

Mätt och belåten

Det blev en väldigt fin julafton!

Dagen började med att Daniel ringde och önskade God Jul vid halv tio-tiden. Killarna hade precis kommit från stranden, de hade börjat bränna sig lite så de valde att gå hem tidigt. De skulle gå på någon fin restaurang och äta, skulle nog skippa julmaten.
Pappa och Elisabeth skickade fina bilder på balkonghäng, med sill, snaps och kvällsmys. Lite avundsjuk blir man ju när det blåser storm och regnar på tvären här!

Sedan tog matlagning och pysslande vid. Till min stora förvåning kom Thomas ner redan vid ett, han hade bestämt sig för att åka och hämta mamma och Anneli. Det var ju väldigt skönt!
Så min dag blev inte alls den lite stressiga dag jag förväntat.


Vi har ätit en hel del. Mammas sillsallad, brunkål och rödkål är ju så himla gott. Lindas saffransbullar tyckte till och med mamma om, hon gillar egentligen inte saffran.. ;) Thomas skinka förstås, Jansson, köttbullar, korvsnuttar, revben och Ris a la Malta. Jag glömde att äta av laxen men det kan jag ju göra i morgon.
För det blev som vanligt en hel del kvar. Det där med att laga lagom mängd är inget jag är bra på, som bekant! Men jag skyller på Daniel som inte var här och åt för tre.. :D

En väldigt, väldigt trevlig eftermiddag och kväll har vi haft!
Fler hundar än människor, storleken skiftar kan man ju säga: Mia Bullmastiff 45-47 kg, Kiara Chihuahua 2 kg..  Älva Storpudel, Melvin Finmix och så tjejligan Ditte, Citrus och Kola som är cairnterriers. Alla höll sig i skinnet vilket faktiskt är ganska grymt med tanke på det egentligen är ganska kaxiga raser vi har - iaf tre av dem.
Nu blir det vila!

God fortsättning! ♥

Detta skrev jag igår - och glömde att posta det. 
Två (eller tre?) glas glögg räckte visst..

onsdag 23 december 2015

God Jul!



Nu har vi förberett så mycket det går inför julmiddagen i morgon. Vi har slagit oss till ro i soffan, Thomas med en kopp kaffe och jag med ett glas glögg - och så smakar vi på Lindas gôrgoa saffransbullar. De var om möjligt ännu godare den här gången! :)

Önskar er alla en riktigt God Jul!

Kommer att sakna er som inte är hemma, men vi får väl fixa en julmiddag till påsk också.. ;)
Sköt om er!

Kramar ♥

söndag 20 december 2015

Kramat


Den här stilige, unge mannen är min härlige son!
I dag var Linda och jag på fika hos honom, och fick några väldigt goa kramar.
I morgon (söndag)förmiddag flyger han iväg på sin drömresa med Mikael och Niklas.
Tre veckor i Thailand väntar, sedan åker han till Sydney och möter Karin.

Hoppas din resa blir den bästa av dem alla, och att ni får det så där
alldeles fantastiskt roligt och underbart!
Älskar dig Daniel, och kommer att sakna dig massor!
♥♥♥

lördag 19 december 2015

Tänkte på Pappa


Linda och jag var på Allum och handlade lite mat i dag. Då fick jag syn på de och mina tankar gick direkt till min goa Pappa. Han är skåning, och en given rätt på det skånska julbordet är inte bara rögad ål, utan också inkokta grisatassar :D

Hittade faktiskt ett bra recept på hur man gör HÄR

Ser väl ok ut, Pappa? ♥♥♥

onsdag 16 december 2015

Here we go again

Mycket riktigt.
Avslag på handikappersättningen, av anledningar som gör att jag just nu fnyser gul svavelrök genom näsborrarna, har svårartad hjärtklappning och jävligt ont i magen.
Tänker inte skriva mer just nu, för det är privat.

Men jag är arg.
Skitförbannad.
Och det är bara förnamnet.

Nu ska vi samla ihop oss.
Kolla vem som kan hjälpa till med vad.
Sedan begär vi omprövning.

Det lär inte hjälpa, men de ska få veta att vi kan vara ganska jobbiga när man behandlar något av mina barn fel..

måndag 14 december 2015

Obehagligt

Usch, det hände en ganska obehaglig sak för en stund sedan.

Jag var på övervåningen och då hör jag hur det rycker ordentligt i vår låsta ytterdörr. Hundarna blev som tokiga, skällde och gnällde. Jag gick ner glatt hojtande: "Jajaja, jag kommer, jag kommer!" Trodde ju att det var Thomas som kom hem på blixtvisit från jobbet och hade glömt nycklarna, det händer då och då. 
Men det var ingen där, däremot var vår lilla kompostgrind (som alltid är stängd pga hundarna) öppen. 
Jag kollade bort mot gångvägen, ingen där. Stängde (och låste) dörren igen och kollade ut mot Tingvallsvägen med det stor ingen bil där och gick till köksfönstren men det var ingen där heller. Då blev det riktigt obehagligt så jag låste överlåset också.
Ringde Thomas och han stod som bäst och lagade en spårvagn... 
Den som ryckte i dörren har naturligtvis hört mig (och hundarna!) och hunnit försvinna uppåt Astervägen medan jag öppnade dörren. Det är ju hus och höga häckar där så man ser ju inget åt det hållet.
Thomas har bilen för ovanlighetens skull, kanske var det därför. Men skumt och mycket obehagligt, för vi har ja det tänt och TV'n på nästan jämt. Och vi har som tur är alltid dörren låst. För fräcka och orädda är de - vi har faktiskt larm också, vilket är tydligt uppmärkt. 
Nu låste jag faktiskt överlåset också. Lite onödigt kanske, men det kändes bättre!

Så håll koll och lås dörrarna..!




Nordisk Juniorvinnare 2015 och tidig julmiddag




Så här ser en nybakad Nordisk Juniorvinnare ut - när hon är ute och busar i skogen med sin matte!
Grattis Mia och Marianne - ni är superduktiga! ♥


Nu börjar det blir lite julstämning iaf. Rimfrosten har lagt sig tungt, och vi har fått bryta loss is från bilfönstren.. ;)

Igår kom Linda, Daniel, Mikael och Mona på en liten julmiddag. Killarna åker ju iväg till andra sidan världen på söndag och Mona firar julafton som med Ronny och Annika som vanligt.
Det blev ett minijulbord med det viktigaste enligt Daniel - skinka, köttbullar, korvsnuttar, Jansson, rödkål, ris a la malta med saftsås, lussebullar och skumtomtar.
Julgranen fick komma fram lite tidigare, och tomtarna också men det känns bara mysigt. Brukar ha lite separationsångest efter nyår - tycker det blir så mörkt och kallt när alla julstakar och röda dukar försvinner - så jag drar gärna ut på det lite.. :)
En väldigt trevlig kväll blev det. De glömda mobilernas afton dessutom. Först hade Mona glömt sin hos sin syster, och till min stora förundran (och förtjusning!) låg Lindas kvar här när Thomas kört hem henne. Så det fick bli en extrasväng :D

Idag blir en lugn dag.
Hjälpmedelscentralen har precis varit och hämtat min arbetsstol. De skulle hämtat den för längesedan men något gick fel i kommunikationerna. Den var go att ha efter operationen, men nu stod den bara och samlade damm. Dessutom finns det säkert någon annan som behöver den.

lördag 12 december 2015

Leabruten

Idag är jag trött och lite sliten, ont i kroppen men på gott humör.
Var med laget i Billingsfors och mötte trean i tabellen, en brötigt, jobbigt lag att möta.
Men vi tvålade till dem med 7-2, mycket skönt!
Men det är en lång resa en fredagskväll, lite drygt 5 timmar ToR, och sedan ska man köra till o från hallen också. Åkte hemifrån kl 14 och var inte hemma förrän tjugo över tolv så det blev en lång dag.

Men när jag kom hem hade Thomas fixat skinkan som vi ska ha i morgon när vi kör en lite tidig julmiddag för Daniel &Mikael som åker nästa söndag, och Mona som firar jul med Ronny & Annika. Han åkte till Linda för att hämta lite penslar och kom hem med tre påsar bullar som åkte direkt i frysen.
Ja, nästan direkt iaf. Vi snodde ett par för provsmakning, och mmm så goda! Hon är väldigt duktig på hembakt och matlagning min dotter! ♥

Nu ska jag åka en sväng till Kvantum och fylla på förråd till i morgon. Sedan tror jag nog att jag klär julgranen och kanske gör Jansson. Kanske.
Och så blir det hockey på TV'n! :)


tisdag 8 december 2015

Julförberedelser

Nu börjas det så smått, julförberedelserna.
På söndag kommer Daniel, Linda och Mikael, min goe extrason hit på en liten förjulmiddag. Lovade Daniel att han ska få lite av det viktigaste, skinka, köttbullar och Ris a la Malta. Janson, korvsnuttar och lite annat gott blir det också och Linda bakar gôrgoa saffransbullar.
Nu är det ju bara en och en halv vecka kvar till pojkarna åker till Thailand. Träffade Mikael på Lundbystrand ikväll, jag var på väg hem efter träningen och han skulle spela en handbollsmatch. Fick mig en go kram, och en liten pratstund. Mysigt, för vi syns ju inte så ofta numera.

I morgon ska jag åka ut och handla, och göra lite ärenden som jag skjutit på. Sedan blir det en sväng till Linda och lämna lite grejor och hjälpa henne med belysningen i julgranen. Sedan blir det hem för att rulla köttbullar och städa. Det får nog bli på tre, fyra kilo färs om det ska räcka fram till jul, så det lär bli en massa rullande.. :)

Nu ska jag fortsätta kolla hockey och handboll...

måndag 7 december 2015

Tacksam

Ibland känns det verkligen som man inte räcker till.
När vad man än säger blir fel. Det spelar ingen roll vad man gör eller inte gör.
Lyssnar man, då är man för tyst, inte intresserad. Säger man vad man tror, eller försöker ge råd eller tips, så lyssnar man inte. Man förstår inte, man är inte lyhörd. Säger man ingenting är man ointresserad..
Ringer man inte, är det fel - men ringer man - då är inte det heller bra.
Blir lite trött på att alltid vara den som tas för given, som man kan trampa på bara för att man är på dåligt humör eller för att man kan.

Då är jag så glad för de som alltid lyfter mig.
Linda, Daniel och Thomas som alltid finns för mig, var och en på sitt eget sätt.
Linda som jämt stöttar och peppar även om hon själv mår skit.
Daniel, med en kram och ett gott leende när man som minst anar det.
Thomas. Min lite puttrige, leende gubbe. Som aldrig någon gång gnäller eller tjurar för att jag inte kan och orkar så mycket som andra. Som alltid, alltid finns här för mig.
Och så Mamma som i hela mitt liv funnits där, även om man inte alltid förstod det.
För mina vänner som är värda sin vikt i guld.
Ni är mitt allt, utan er hade jag inte varit den jag är idag.
Och jag är nog ganska ok iaf
Tack för att ni finns ♥




Bristande respekt för kunder

Jag är som ni vet Viktväktare.
Det är något som verkligen fungerar bra för mig som har lite olika hälsoproblem. Det är dyrt tyvärr men värt det.

Nu är jag och fruktansvärt många dock oerhört besvikna på företaget. De gör en större förändring i programmet, både när det gäller hemsidan, appen och dessutom förändras deras poängsystem. Helt ok, men..
Det har inte funnits någon information om vad som händer, appen och hemsidan krånglar oavbrutet, man får inte svar när man mailar eller kontaktar dem på annat sätt. Det här har hållit på sedan i somras, så det är inget nytt strul. Man tappar sugen, man blir väldigt arg och och besviken, för man betalar ett par hundringar varje månad för ingenting.
Nu skrev VD'n ett ursäktande mail som inte sa något om hur vi ska kompenseras utan han förutsatte mer att vi ska ha tålamod..?!
Fick en betalfri månad men först efter att skrivit flera mail och också skrivit via andra kontaktvägar. Linda har mailat tre gånger och inte fått svar. På hemsidan, Facebook och Instagram informeras det ingenting utan de låtsas som allt är toppen och så lägger vi ut ett recept till..
Det är otroligt oseriöst, men kanske typiskt eftersom det är ett stort globalt företag..
Hoppas att det funkar snart, för nu är det trögt med viktnedgången.

söndag 6 december 2015

Go vinst

Vi vann en go vinst i seriefinalen idag över Stenungsund. Nu är vi i ledningen i serien, och vi får väl se om vi kan hålla den nu. Har en skitjobbig match på fredag mot Billingsfors. Har alltid avskytt fredagsmatcherna i deras hall. Varför kan vi ta en annan gång, vi får se hur det går.

Nu gläds jag åt vinsten efter en härlig match med det här gänget:

Du kan som vanligt klicka på bilden så blir den större :)

fredag 4 december 2015

Helga


Nu har jag varit ute och rest soptunnor två gånger, så jag gav upp lät dem ligga kvar så de inte går sönder. Lade dem bara lite mer "ordentligt" så inte innehållet åker ut.. Bilden är urusel, men ni ser ju iaf.. xD

Sen får jag väl ring If och fråga om detta problem kan lösas via hemförsäkringen...


Än så länge klarar vi oss bra, men det är tydligen lite rörigt på många ställen. Vårt hus ligger ju hyfsat skyddat, när toppen på en bergskulle, mot nordost. Det gör ju att vi är lite skyddade mot västvindarna som nästan alltid blåser här i Göteborg.
Men det är skönt att ha nytt tak, och att vår jättebjörkar inte finns kvar..




torsdag 3 december 2015

Sjukfrånvaro


Har varit väldigt ynklig ett par dagar. Mått illa och känt mig risig sedan i lördagskväll, och i måndags kväll var det dags. Frukost, lunch och middag kom i retur, huvudet kändes som all världens baksmälla slagit till. Idag är det bättre, men är ganska darrig ännu. Tror inte på vinterkräken, utan det var nog något annat.

Så det blir vila från träningen hela veckan. Vi möter Stenungsund på lördag och den matchen vill och kan jag inte missa. Som det ser ut nu så lär det var detta lag vi kommer att slåss om seriesegern med.

Kvällen har varit mysig. Daniel och Linda kom hit,på middag. Vi har suttit och bokat flygbiljett för Daniel, han och Karin har bestämt att han ska ta svängen om Sydney på vägen hem från Thailand. Två veckor blir det förutom de tre i Thaland, och vi fick fixat visum medan vi ändå höll på. Det blir en härlig resa för min son!

Linda fick besked om att hon får hemtjänst. Det var inga problem överhuvudtaget, har bara tagit lite drygt en vecka. Tänk om allt gick så smidigt! Nu ska det bara in lite papper, sedan får hon hjälp med städ och tvätt. Så skönt för henne, nu kan hon kanske orka lite sådant hon tycker om, som att baka lite och laga mat lite oftare.
Det var faktiskt handläggaren på FK som gav oss tipset, vi trodde inte det var en reell möjlighet. Vi trodde att man var tvungen att ta städhjälp privat, och det kostar ju en del. Men det behövdes alltså inte. Smidigt är det också. Numera kan man ändra lite på vad man vill ha hjälp med, inom en ram. Tvätten hämtas av en tvättfirma, så hon behöver inte boka tvätt-tid. Dessutom kan hon få en tid som passar henne.
Ska bli intressant att se hur det fungerar efter ett tag!

Nu ska detta trötta kronvrak maka sig i säng.
G'natt ♥