måndag 21 mars 2016

Så himla gott

Igår blev en väldigt go' dag!
Vi gjorde det "alla" förväntade sig, vann sista matchen och blev seriesegrare. Nu blir det Division 1 nästa säsong! Jätteskönt att det äntligen är klart och att vi fixade det, trots strul som varit på vägen. Det visar bara vilket gott gäng jag varit en del av!
Bilder får komma senare, har inga egna mer än på mitt eget soffmys när jag kom hem. Thomas jobbade, men jag var så slut i skallen, så det var nog lika bra. Telefonsamtalen jag gjorde var nog inte alldeles sammanhängande - jag gjorde dem klokt nog före jag smakade,  för jag somnade i soffan efter ett halvt glas ;)

I glaset är det kall glögg, och jag hade allt en kexchoklad till..
Måste ju fira segern! :D

I dag blev det ens snabbsväng till Varberg för reparation av Gamla Bettan. Hon fick en tvåa på glappande styrled, så det var bara att åka ner till Ärlebo Bil. Inte första gången, och helt säkert inte sista heller. Men det är en väldigt bra verkstad, och när Olof kallar Gamla Bettan för Pärlan, då kommer man ju tillbaka.. :D 
Fick tillbaka bilen besiktigad och klar, så nu ska hon väl hålla ett år till..
Att det blev korvstuvning med makaroner hos mamma under tiden är ju kronan på verket. Så skönt att sitta en stund i lugn och ro och bara prata om ditten och datten :)

Nu är det soffhäng igen, och så blir det nog någon serie från Netflix. Är ganska tagen efter gårdagen fortfarande, för även om jag var säker på att vi skulle fixa vinsten, spänner man ju sig iaf. Nu blir det iaf två veckors "semester" från träningar och sedan en gång i veckan ett tag. Sedan får vi se var jag tar vägen, om jag stannar eller byter lag - har inte bestämt mig ännu. Det blir nog bra vilket som, och Thomas är nöjd om jag hittar på något.. ;)

Fick tag i en bild iaf, kanske inte jättebra kvalité men bildbevis iaf. Fotografen kan möjligtvis vara en man med det stiliga namnet Säll, förnamn Mikael, men jag är inte helt säker.





onsdag 16 mars 2016

Våren kommer

Vårkänslorna börjar dyka upp så smått och med dem vårsysslorna. Har man hundar som gärna går i trädgården och sniffar, blir det lämningar.. Och de plockades upp idag (igen). Inget kul jobb, men jag kompenserades ordentligt när jag hittade de här skönheterna! :D

Klicka på bilderna så ser du bättre


söndag 13 mars 2016

Snabbis

Lite mycket just nu, och möjligtvis en infektion i kroppen gör att tröttheten är tung just nu. Humöret gott, ser fram emot vila från innebandy och massor av tid i bersån snart.

Veckan som gick blev intensiv med mycket innebandy. En "livsviktig" vinst i onsdags tog musten ur hela laget. Även om jag egentligen inte var så orolig hade nog anspänningen varit ganska stor ändå, för sedan rann orken ut genom tårna. Igår spelade vi DM final mot ett allsvenskt lag, och förlorade stort - större än vi borde gjort för skärpan var helt bortblåst.
Men vi lägger den matchen till handlingarna, och fixar två bra träningar i veckan, sedan är det förhoppningsvis sista matchen för säsongen. Vinner vi den, är vi nämligen klara för Div 1, annars får vi spela två kvalmatcher också. Och det hade ju varit skönt att slippa.

Ser fram emot några goa dagar, det ska bli uppemot 10 grader i morgon. Så nu är kanske våren på väg? Hoppas vi slipper en massa bakslag nu.. ;)

måndag 7 mars 2016

Oj

Blev så till mig över biljetterna att jag glömde att berätta om Varbergskalaset igår.
Vi hämtade upp Linda (och en massa fikabröd) och Daniel, (utan Karin som fått jobb) och åkte till mamma där Anneli, Marianne och David mötte upp. Hundar fanns det gott om, men det blev lugnt och fint trots att de var många, 6 stycken. Anneli lämnade Älva hemma för att Mia och hon brukar försöka busa, vilket inte är så himla käckt i en lägenhet. De är ju stora, så det blir ganska brôtigt. Nu låg Mia bakom galler och småttingarna låg mestadels och sov.
Det serverades en väldigt god kötträtt, som mamma ska få dela med sig receptet av. Vi åt så magarna stod i fyra hörn och hade väldigt trevligt under tiden.
Det blev sedan presentöppning för mamma och därefter gofika som Linda bakat, kanelbullekladdkaka och hallongrottor. Allt gluten- och laktosfritt förstås. Sååå gott!!

Idag har jag varit ute och skottat/puttat snö. Jääälans så tungt det var! Det hade väl ramlat ner lite under en dm och sedan börjat töa. Sedan mer snöblandat ovanpå det, ja ni förstår..
Men nu ska vi iaf slippa halka och bryta benen när det fryser på.

Denna veckan är faktiskt ganska fullspikad. Träning ikväll, läkarbesök (rutinkontroll & recept för mig bara) och lite ärenden med Linda i morgon, onsdag är det seriefinal i Stenungsund, torsdag träning.. Full snurr mao. Sedan blir det lite lugnare förhoppningsvis. Bara match på onsdag och en hemma om 1½ vecka kvar - om vi vinner våra matcher. Gör vi det vinner vi serien, annars blir det två kvalmatcher också innan det är slut för den här säsongen.
Nu längtar jag efter våren, ser framemot att plantera i våra planteringslådor som Thomas byggde förra året. Vinbär, rabarber och pioner finns det redan, får se vad det blir mer - det finns massor av plats! :)

Två sådana här och en väldig massa hallongrottor hade vi med oss till Varberg
Tack Linda, det var jättegott!
Bilden har Linda tagit

Yiiiipppiieee

Bild lånad från svt.se
Den här underbare mannen och hans band ska Thomas och jag uppleva, se och framförallt höra den 23 juli! Så himla glad att det blev en tredje konsert på nya Ullevi, och att jag lyckades få biljetter!
Lite långt bort och lite långt upp, men vad spelar det för roll!
Vi ska på Bruuuucaaann!!!

Mr Springsteen, I would be very grateful if you suddenly decided to move the stage to the other side of the stadium - then we almost be able to touch you..

Foto Jo Lopez, brucespringsteen.net

Bilden lånad från expressen.se
Och om nu någon inte älskar denne man och hans band lika mycket som vi gör, 
och undrar vilka de är:

Bruce Springsteen & The E Street Band!

lördag 5 mars 2016

Lite lyxigt

Tillbringade fredagskvällen på Hönö, eftersom vi match mot Öckerö. Kan ju mycket väl tänka mig att tillbringa en fredagskväll någon annanstans, men vi vann med 10-5, så det fick vara ok.

När jag kom hem hittade jag Älsklingen med glasögon på näsan, pannlampa (i pannan!) uppflugen på en stegpall med en borrmaskin med 40 cm långt borr på. Han höll på att göra hål i taket mellan köket och lillarummet. Vi (han!) tyckte nämligen att det nog kunde vara bra att dra upp nätverkssladdar till sovrummen där uppe, så vi kan använda våra övergivna TV-apparater. Framförallt tycker han att det kan vara bra att somna i sängen framför NHL-hockeyn när han kommer från jobbet på morgonen istället för soffan
Och det tycker jag att han kan få göra.. ;)
Så klockan fyra i morse var det klart, ytterligare 3 hål gjorda, sladdar dragna - och sovrummet dessutom helt ommöblerat.
Vi är ju lite nattmänniskor, typ..
Det blev iaf kanon!

Det blir lite glest mellan uppdateringarna för tillfället. Är lite trött, haft ganska stora problem med nacken ett tag. Förmodligen beror det på att jag rör på mig mer nu, vilket i sig ju är positivt. Men det är attans irriterande, och den ständiga värken tröttar ut mig. Men jag kan ju också vila mycket, som tur är. Det finns ju en anledning till sjukersättningen..

Nu blir det pizzabakande,soffhäng  och Frölunda på TV'n. Och senaste Beckfilmen kanske? Har varit ute en sväng och kompletterat presentinköpen till mamma som snart fyller år. Nu ska de bara paketeras. I morgon är det kalas, och för en gångs skull kan alla komma, jättekul! Linda håller på att baka födelsedagsfika för fullt och det blir nog lika gott som vanligt.