lördag 19 mars 2022

Massa jobb och klippkort hos veterinären

Jahapp, där pajade datorn och det går inte att laga den igen. Samma fel som förra gången, gångjärnen på skärmen gick sönder igen. Som tur är funkar skärmen, så jag har tid att föra över allt till den nya.
Har varit jättenöjd med min gamla, den funkade klockrent trots att den snart är 7 år, ja förutom gångjärnen då.
Så det fick bli en ny Lenovo, samma som förut - fast nyare. Thomas har en likadan, den är två år nu. Vi gillar dem, det är en mindre variant av gamingdator vilket gör att man kan få belysning på tangenterna. Himla bra när man som vi sitter i halvmörker och börja få "gammelsyn"
Men isch så surt, hade tänkt köpa en ny symaskin - men det lär få vänta ett tag.

Annars är det bra. Tänker mycket på hur det ska bli med krig, val, pandemi - det är en tung tid för många. Vi har det oförskämt bra, varmt och skönt med vår värmepump, våren kommer snart så jag får börja köra fingrarna i jorden och inviga vårt växthus. Mysa i bersån, och gosa med hundarna.

Ella mår dock inte så jättebra. Vi försöker komma underfund med vad hennes smärtkramper beror på. Just nu testar vi en smärtmedicin, eftersom veterinärerna misstänker att hon möjligtvis har nervsmärtor efter att hon fick livmoderinflammationen i somras, och fick operera bort livmodern. Smärtkramperna började efter det, så det finns ett samband. De har också upptäckt att hennes folsyrenivå är mycket låg, så hon får nu också tillskott som ska höja den nivån.
Det innebär att hon äter EP-medicin, smärtmedicin och folsyra. Jag hoppas, hoppas att hon ska må bättre nu - men det lär nog ta ett tag, för det är ju biverkningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar