måndag 20 april 2009

Nu har vi flyttat!

Just nu sitter jag i vårt nygamla hus och skriver. Har lyckats koppla upp oss på nätet.

Igår var den stora flyttardagen. Vi höll på hela dagen, och allt flöt väldigt bra. Min svärmor Mona, Thomas bror Ronny, Anne, Maria från P91, Lindas Robin och Daniels kompisar Anders o Peter hjälpte till otroligt bra. Hahaha, de gillade inte mina böcker - men det är ju bara ca 750 st... Mona hade kokat två jättekastruller med chili som vi åt efteråt - vi kunde faktiskt sitta ute i trädgården och äta!
Skönt att något funkar, vi har haft ganska mycket krångel den senaste tiden. Men trots det känns det väldigt bra, vi kommer att få det väldigt fint när det blir klart! NÄR det blir klart... ;) Just nu är inte köket klart och vi har ingen toa. Eller jo, vi har fått köpa en mulltoa som vi ställt in i badrummet i källaren – fin som attan men lika dyr...
Thomas hade iofs kunnat sätta in en vattenklosett, men rördragningen var lite dum till tvättstället, så det hade tagit för lång tid. Just nu behöver han koncentrera sig på köket.
Förhoppningsvis kommer spishällen imorgon. Den skulle ha blivit installerad i fredags, men det blev en felleverans, så nu ska den troligtvis komma på plats imorgon eller senast på tisdag. Thomas ska koppla in vatten och avlopp till köket samtidigt, det ska bli skönt – just nu finns det bara vatten i badrummet i källaren.
På tisdag eller onsdag får vi äntligen tv (paraboler och boxar) installerade. De skulle oxå ha varit på plats i fredags, men installatören hade slagit igen firman över en helg tydligen. Tyvärr hade han inte informerat Canal Digital, och inte sina kollegor heller, så det kom ingen alls. Haha, det var nog värre än något för Thomas och Linda – ingen tv... :) Daniel stannar hos sin pappa ett tag, han saknar två väggar, ett element och en varm matta på sitt rum. Eftersom han fått tillbaka sin dator från reperatören är han ganska nöjd med det, tror jag... ;)
På tisdag och onsdag ska Mona och jag städa på Antenngatan. Då ska jag dessutom vara hundvakt åt mina (!!) och Mariannes hundar och på eftermiddagen har vi beställt hyrbil - då ska vi tömma vind, källare och garage.. Vi ska köra grejor till Marianne och David, tipp tippen och till huset. hoppas Daniels armar har hämtat sig - han får hjälpa Thomas att bära. Haha, ganska komprimerad dag blir det, tror jag!
På torsdag hoppas jag att vi fått undan det mesta av köket, för just nu står det i vardagsrummet. För då kommer vår fina, nya soffa och soffbord! Ni anar inte så skönt det ska bli att få krypa upp i den, med antingen en bok eller datorn i knät! :)
Och så till sist, på fredag lämnar vi nycklarna till köparna av vårt radhus. Det är väldigt blandade känslor inför detta. Det finns absolut inga ångerkänslor, tro inget sådant, trots allt jobb och en del strul känns det här helt rätt för både Thomas och mig. Förhoppningsvis kommer mina underbara ongar tycka det oxå så småningom.
Men det hindrar ju inte att man känner sig vemodig och har en klump i magen. Jag har ju bott där sedan december -91. Det är faktiskt det längsta jag har bott på ett och samma ställe någongång. Det har hänt så mycket där, det allra mesta roligt och positivt, men det har funnits mycket sorg, ilska och rädsla oxå. Men nu är det dax att lämna tråkiga minnen, får bara plats med de glada och goda i lådor och plastsäckar! ;D

Nu är det dax för bingen! Bilder får ni någonannan dag! :D

Tröttare än trött idag

3 kommentarer:

 1. Jiihaa! Vad vore livet utan utmaningar ;-) man får se horisonten långt fram! Det kommer att bli bra!
  Grattis till inflytten och visst är det sorgligt och vemodigt att flytta från ett boende! Verkligen!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Haha, ja utmaningar får vi så det blir över! Men det är kul! Har just avslutat ett samtal med Elux Service - snacka om utmaning! men jag fick som jag ville tillslut.. :)
  *kramar*

  SvaraRadera
 3. Du måste fixa bilder snart så man får se hur det ser ut.
  Du kan tänka dig att mamma är nyfiken... ;D

  Kram

  SvaraRadera