måndag 11 maj 2009

Pannbyte, klobrott och ölförbud...

Så var vi utan värme och varmvatten! Fast bara idag och till imorgon eftermiddag - vi byter panna. Det var egentligen inte meningen att det skulle bli före hösten (byte planerat pga övergång från stadsgas till naturgas), men pga osäkerhet huruvida expansionskärlet på vinden håller tätt blev det redan nu. Så nu har vi fått ta alla de stora reparationerna mycket tidigare än tanken var från början. Fördelen är ju förståss att elen är bytt, stammen byts och nu pannan, nackdelen är att vi inte hunnit göra färdigt Daniels rum, lägga golv och måla/tapetsera.
Men kanske hinner vi få upp väggar och dörr till Daniel och wc innan studentfesten den 28:e..

Köket är iaf nästan klart, och det blir jättebra, bättre än vad jag drömde om! Lillarummet är oxå nästan klart, och är smått (!) otroligt! ;) På 1.80 x 3 m har det blivit bibliotek, gästrum och framtida valprum! Och med tanke på att jag har drygt 700 böcker så är det ju ganska ok.. :)

Fredagen blev ganska hektisk. På natten ringde Linda, hon mådde jättedåligt. Hon hade varit ute med en kompis, druckit några cider och haft en rolig kväll. De avslutade hemma hos kompisens pojkvän där hon drack två öl - vilket hon inte borde gjort. Envis som hon är (hon är inte lik mig!) ville hon inte inse att hon hör till en liten del glutenintoleranta som inte kan dricka öl. Vilket den här gången ledde till något som mest liknade matförgiftning. Hon blev väldigt dålig på natten och fick hjälp att ta sig hem (Tack, Madde!!). Hon kunde inte behålla ens en tesked vatten, förrän på eftermiddagen när jag skaffat vätskeersättning som hon pillade i sig, tesked för tesked.
Nu har hon bestämt sig - ingen mer öl!

På fredagen blev det oxå ett akut veterinärbesök - Dippen bröt av en klo så ordentligt att hela klokapseln och hela pulpan fick opereras bort. Det var en väldigt olycklig liten Dipp som kom hem med tassen i ett vackert, rött paket. Nu är det nästan lika vackert, fast grönt - tackolov för självhäftande bindor! Förbandet ska bytas varje dag (pilljobb!) och det går bra, även om Dippen inte gillar mig när jag tar fram lådan med bandage. Men en gång om dagen går ju an, även om det blev två byten varje halvtimme när lille Rollovalpen var här i helgen. Hans nya hobby är att dra av stackars Dippen den häftiga, roliga grejen hon har på tassen. Sedan rusar han jättelycklig förbi mig (på lagom avstånd) med svansen högt och i vild förhoppning att jag rusar efter. Vilket jag förståss måste göra eftersom gummerad, elastisk binda nog inte är så bra för liten valpmage.. Och så är det kört för mig - det lilla monstret har lyckats! Världens sötaste monster, får jag ju naturligtvis tillägga! Syrran läser ju bloggen... ;D

Hon var förresten på utställning med Citrus i helgen. Ett nytt CK, jättekul! Och fin kritik hade det visst blivit, men den har jag inte läst ännu - den finns hos MZ.

I morgon ska jag äntligen hämta hem Fred och Ditte. Fred har varit hos mamma i två månader, och Ditte en - gissa om vi saknat dem! Nu ska det bli spännande att se hur de reagerar på sitt nya hem. Dippen och Citrus gick en hel vecka och stirrade uppfordrande på oss, glodde på ytterdörren och tyckte att: Nu ska vi väl åka hem! :)
Förhoppningsvis kommer att det gå snabbare med Freddan och hans dotter, nu är ju huset indoftat, så att säga.

I morgon kommer Linda hem efter en vecka hos sin pappa. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Daniel snart kan flytta hem oxå - jag längtar så det gör ont efter honom...
Glad, trött, värkig och längtar väldigt idag

4 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot att få komma och fika i det nya huset! :)
  Och du, tack för ditt sms. Har helt glömt att svara, men det värmde.
  Kram och hoppas vi ses snart!

  SvaraRadera
 2. Japp, Rollovalpen är ju en av de sötaste, charmigaste och trevligaste valpar vi haft (enligt mig) så han får man inte tala illa om! Jag tror att du älskar honom i smyg! ;)
  Kram//Marianne

  SvaraRadera
 3. Annika! Haha, jo du kommer att tycka att det är det snyggaste kråkslott du någonsin sett! Ta med dig halvan SNART! ;)
  Anneli: Linda har haft kameran... :/ Det kommer - snart - tror jag.. ;)
  Marianne: Du är har redan glömt Citrus!! Huga, så illojal du är! ;)
  Det är i absolut största förtroende jag kan erkänna att han är lite söt iaf... :D
  *kramar* till er alla!

  SvaraRadera