tisdag 16 november 2010

Vintertid = tröttertid

I år har jag visst väldigt svårt att ställa om kroppen till vintertid, vilket jag faktiskt inte brukar ha. Är urtrött, vänder på dygnet och tror att klockan är 9 på kvällen när hon bara är 5... Får inte mycket gjort här hemma just nu, både Thomas och jag känner av tröttheten. Som tur är så är vi ju ganska bra på att koppla av det där med att "måste-bli-färdig-med"-känslan, eller iaf se till att den andre gör det.. ;)

Men vi planerar iaf! Staket, rishantering, målning av trappan och allrummet i övervåningen, källargolvmålning, framtida bygge av duschrum/toa och klädkammare på öv, fixa pannrummet och badrummet i källaren - det är vad som står på tur. Fritidsproblem har vi iaf inte! :)

Nu har jag ju iofs ett antal matcher och träningar i veckan, men det är ju på kvällarna och helgen, så det lär bli ganska gott om tid att so... jag menar planera vidare renovering.

Det hände en lite sorglig sak häromkvällen. Jag satt och tittade på en film när det plötsligt dunsade till. Eftersom jag för ovanlighetens skull var ensam hemma, var det lite otäckt (mörkrädd ju!) men jag hittade inget konstigt. Förrän dagen efter! Då låg det en liten fågel på gången, död. Den hade flugit in i fönstret i vardagsrummet. Senare hittade jag dun på fönstret... :/ Hoppas det inte händer för ofta, då får vi hitta på något. Vi hittade nämligen dun på matrumsfönstret oxå, men där fanns det ingen fågel. Räven eller någon katt kanske tog den.
När jag pratade med mamma sa hon att en del sätter upp siluetter av rovfåglar på fönstret, det ska visst göra att fåglarna flyger in i fönstren. Det kan ju vara en idé om det händer fler gånger!

Nu är det dax för sängen snart. Ska nog försöka städa av i morgon, det behövs nu när det är blött ute - fyra raggsockor lämnar vissa avtryck efter sig när de har varit på promenad eller i trädgården.. Borde nog ta fönstren oxå, de börjar bli änna gråa. Men det är klart, det kommer ju fler dagar! :)

Skickar ikväll en extra kram till Jeanette, Pernilla och Madelene som kämpar så med sina småttingar. Ni är fantastiska tigermammor alla tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar