lördag 29 januari 2011

Populärt!


Så här såg det ut på gatan när det var visning av ett grannhus. Vi bor i ett ganska populärt område har vi upptäckt. Det är inte så ofta hus till försäljning, och de som är till salu är oftast borta efter en vecka. Men den här gången var det lite hysteriskt, snövallarna gjorde gatan enfilig, och folk ställde av bilarna som tokar.

Idag har det inte hänt så mycket. Handlat, fixat med en flyttad match, gjort undan en del måstesamtal och måstemail. Tog en skaplig promenad med hundarna på förmiddagen och slog nästan en volt när Citrus och Ditte fick för sig att leka tafat runt fötterna på mig - mitt i en backe med blankis.. Ingen bra kombination för en snubbelfotad matte. Men eftersom jag som tur var hade broddarna på mig, klarade jag det med en piruett som nog hade fått högsta poäng på konståknings-EM. Inga blåmärken eller sträckningar denna dag inte !

Ikväll blev det först handbolls-VM (förlust mot Frankrike i semin) och sedan åkte Linda och jag till Marianne för hundbyte. Ditte gick upp i höglöp idag, och det funkar inte med Fred förstås. Snart 12 år äldre herre blev alldeles uppgiven och sprang mellan mig och Ditte hela dagen. Så Ditte får bo hemma hos syrran ett tag, och Bus-Rollo får vara hos oss. Familjen har bestämt att vi inte ska lämna bort Fred något mer, han var väldigt orolig sist - vägrade åka bil, skuggade mig varje steg jag tog i flera veckor osv. Han trivs jättebra hos syrran, mamma och Mona, men han blir väldigt nervös efteråt, och det vill vi bespara honom. Det märks att han börjar bli gammal, sista året har han blivit mer förvirrad. Fysiskt är han hur pigg som helst, lite stelare bara. Men det märks att huvudet inte hänger med hela tiden - ibland är det som han får hjärnsläpp och inte har en aning om vad det var han skulle göra. Han bara stannar och tittar rakt ut i luften, eller rakt in i väggen. Ser väldigt underligt ut, men efter en kort stund är han som vanligt igen...

Nu ska denna matte ta med sig hundarna och krypa till kojs med en god bok :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar