torsdag 21 april 2016

Gumminerver och hjulgummi

Det blev en dyr dag idag.

I förrgår var Linda och jag ute en sväng till Klädkällaren. Planen var att vi skulle ta något ätbart i deras café som på hemsidan lovade gluten- och laktosfria alternativ. Men ack vad vi blev besvikna! Det fanns biskvier och toscarullar, det var allt. Väldigt gott iofs, men inte precis mättande och inte är smörkrämen som finns i dessa kakor laktosfri heller...
Så vi "syndade" och köpte glass i affären istället - de hade en ny, gluten- och laktosfri stut från GB som heter Rice, tror jag. Väldigt god tyckte Linda iaf. Själv tog jag en Dajmstrut och den slank lätt ner.
Tillsammans med en tredjedels tand..

Jag har tandläkarskräck sedan barnsben. Drömmer mardrömmar flera dagar innan jag går, om jag ens sover. Skakar invändigt, mår illa, får ont i magen. Ibland blir jag faktiskt fysiskt sjuk med feber av ren panik. Idiotskräck helt enkelt. Det har varit väldigt jobbigt och ibland har det gått 8-9 år mellan besöken. Men så för drygt 25 år sedan fick jag kontakt med en tandläkare som jag fick förtroende för, och som visste att jag ibland helt enkelt inte klarar att gå. Han och de andra tog god tid på sig, och tog hänsyn till min onda kropp. Tyvärr har han och hans underbara sköterskor slutat, och den nye tandläkaren är en mer trendig, stressig sak som rushar runt och ska hinna med två patienter samtidigt. Känns det som iaf. Klarar helt enkelt inte av att gå dit, fyra gånger har jag ringt återbud nu till tandhygienisten som hade lika bråttom hon sist jag var där.

Men så fick jag tips om Dagnelidkliniken och blev nyfiken. Flera har sagt att de är väldigt bra, det är lugnt, de tar väl hand om en och de är bra när man är ängslig och rädd.
Så jag ringde dit i förrgår och idag var jag där.
Och jag måste säga: Vilken skillnad. Lugnt, tyst, TV, kaffedoft (och kaffe till patienterna), personal som log stort och sa hej när jag kom. Att det är en stor klinik med massor av folk märktes inte.
Tandläkaren och hans tekniker/sköterska (kommer inte ihåg vad det stod på namnskylten) var vänliga och tog god tid på sig. Inte något "hej varsegod och sitt och gapa - borr i munnen - bedövning?? - det behövs inte". Utan jag hamnade i tandläkarstolen, fick en mjuk kudde under nacken och ljummet vatten att skölja munnen med! Grymt för isande tand! Den förhatliga luftpuffaren blåste inte bort mina tänder med isande kall luft, utan här puffades det försiktigt med luft som också kändes ljummen - är det möjligt!?
Christian hette tandläkaren och han gjorde en grundlig undersökning, och sedan sa han till min lättnad att det inte är någon brådska med att laga, utan jag får komma tillbaka om 2½ vecka. Det är en annan tand jag behöver fixa också, så han tyckte att vi tar det lugnt och planerar först.
Så skönt det kändes!
Fortsätter det så här kommer jag att kunna gå till tandläkaren igen utan att ligga sömnlös flera nätter och få träningsvärk i hela kroppen av spänningarna..
I morgon ringer jag och säger till min andre tandläkare att de får stressa runt med andra patienter.
Jag byter tandläkare!  :)

Efter det åkte jag glad i hågen för att byta till sommardäck på Gamla Bettan.
En minirekond fick det bli också, det är så skönt att slippa fixa det själv. 360:- för tvätt invändigt och utvändigt av hela bilen, fönster putsade, allt dammat och så dammsugning förstås. Helt perfekt.
Tråkigt nog fick jag byta två däck för de var ganska slitna.
Men nu är hon hel och ren och sommarsulad iaf! :)

Som sagt, en väldans dyr dag, men ganska bra ändå!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar