onsdag 18 januari 2017

Då var det dags igen


Renovering pågår!

Nu har vi börjat jobba här hemma. Igen. Vardagsrummet och golvet i köket ska få sig en omgång.

Vi började igår med att provmöblera. Ja, alltså vi funderar på att möblera om, och eftersom vi har haft en rejält stor soffa visste vi inte om det skulle funka. 
Det gjorde det inte.
Men det är fixat, divandelen åkte ut. Den var ändå inte speciellt skön att sitta i. Nu får det bli en bekväm fåtölj som komplement istället. Med fotpall.
Vardagsrummet ska delvis tapetseras om, och kablar måste dras om i och med ommöbleringen. Så vi måste byta några lister också. Just det, vi måste byta ett fönster för det blir kallras. Men det får blir till sommaren.

Och så golvet i köket. Det sviktar på ett ställe och Thomas har pratat om länge att det ska fixas. Och som vanligt när något ska göras i det här huset, blir det liksom alltid en massa mer jobb. 
För att kunna fixa golvet måste frukostbänken flyttas. Och skafferiet. Och då kan vi ju lika gärna byta en väggskiva som min älskade perfektionist inte tyckte var så bra. (jag har verkligen försökt se något fel på den men inte lyckats) Så nu står lådorna från skafferiet på spisen (Hurra, jag behöver/kan inte laga mat på några dagar!) Lådorna med bestick, glutenfritt och konserver står på golvet i matrummet (väl övertäckta!!) och alla glas från vitrinskåpet står på matbordet. Frukostbänken står i vardagsrummet och det vette tusan var skafferiet tog vägen..? 
Golvet är upprivet i halva köket och vi har nu hittat felet. 
Under en del av vårt fina köksgolv finns ett fantastiskt gediget parkettgolv från 40-50-talet. (Kanske tar vi fram och slipar det. Någon gång. Typ.) Under parketten finns det ursprungliga vackra trägolvet (vi kanske ska ta fram och slipa det istället, vi får nog ytterligare 5 cm takhöjd då..) Hursomhelst. det verkar som det gamla trägolvet helt enkelt är lite mer nerslitet på ett ställe, så vi får helt enkelt lägga en liten skiva för att jämna ut där.

Nu ligger jag i sängen, med två griniga hundar som inte är speciellt förtjusta när husse väsnas. Tror han håller på att lägga tillbaka några lager golv. Imorgon ska vi åka och handla skivor så vi kan täcka skorstenen och avloppsröret igen. Några meter lister blir det också. 
Och kanske en fåtölj..

Just det:
Dränering, plattläggning och trappan till garageinfarten är äntligen klart! Det blev kanonfint, jag ska ta lite bilder när det är lite bättre väder och visa er.
Så himla skönt att få det gjort.

Nu ska denna tant försöka tränga ute ljudet av såg, hammarslag och ett och annat mindre fint ord som tränger upp ifrån kök/vardagsrum rakt under mig.
Och fundera en stund över hur det som skulle vara en liten lätt tapetsering av två väggar kunde föra med sig så mycket mer..
Sedan ska jag sova.

G'natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar