lördag 7 mars 2009

Fullt ös! :)

Ojojoj, nu rör det på sig må ni tro! I måndags fick vi officiellt nycklarna till Huset, och på tisdagen kom containern. Nu är T på plats varje ledig stund och river väggar, tak, golv och det mesta annat som kommer i vägen. De flesta av planerna när det gäller kök och toalett/badrum har snabbt ändrats under veckan, troligtvis (!) till det bättre. Bl a har ingången till köket hastigt och lustigt flyttats till en annan vägg... ;)
T sköter ombyggnad och renovering - jag sitter i telefonköer halva dagarna för att flytta och starta nya abonnemang, kolla olika priser på kyl/frys, tvättmaskin, diskmaskin, beställer golv, ritar kök (som nu är beställt - hoppas det blev rätt...), går på innebandymatcher, gosar med valparna (inte så mycket som jag skulle vilja), sitter i nya telefonköer när avtal för påskrift inte kommer, fixar bankärenden, kollar färg och tapeter, bänkskivor, garderober och mer därtill. :)
Gissa om vi har kul!! :D
'
Köket som det såg ut i måndags...

...och så här såg det ut i förrgår - mer har försvunnit sedan dess! ;)

Så här ser det ut där diskbänken stod

Hus byggdes ordentligt för 70 år sedan. Det är helt fantastiskt när man river en vägg och hittar virke som är så fräscht att det ser ut som det kom från brädgården igår! Men det finns inget lika hårt och fint virke idag, det är ett som är säkert. Och spikarna! De är groteskt stora - ska man köpa liknande idag, får man köpa dem i 10-pack...
Dessutom finns det inte många väggar som består av reglar och skivor, de är av brädor som är som bjälkar. Likadant med taken. Vi rev ner taket i vardagsrummet som bestod av målad väv och trodde att vi skulle hitta ett regelverk - men inte alls! Ett riktigt brädtak fanns det under väven! Just nu kommer vi inte att slipa och måla det, det hinner vi inte, men kanske senare. Det är likadant med golven, det är jättefina brädgolv under parkett och mattor. Men med tanke på alla hundarna är det ingen ide att slipa och lacka dem, utan det får bli hårdaste Pergogolvet. Har ju haft det i radhuset i 12 år snart, och trots alla ungar, hundar och mina misstag är det lika fint som dagen jag la in det. Trägolv skulle bli förstört på nolltid.

Hursomhelst, nu rusar dagarna fram i hyperfart, man undrar hur vi ska hinna med allt innan vi flyttar. Det är bara 6 veckor kvar... HJÄLP!! ;)

Förresten, ni som har mitt hemnummer: Det flyttas till huset på måndag, så vi kommer bara att nås på mobilerna tills vi flytttar in. Anledningen är att ADSL tar 6-8 veckor(!!!) att koppla in, och för att kunna starta ett ab måste telefonen vara inkopplad... Jag fattar inte hur det kan ta så lång tid, men det är likadant med alla bolag, tydligen.

Nu är det dax för en kvällspromenad med vovvarnaFrölundavinster både i innebandy och hockey idag ;D

2 kommentarer:

  1. Det är så spännande :-) Hoppas att allt går bra. Ska bli kul att få se hur det går för er. En annan har ju ganska mkt på gång också så det är skönt att jag kan hålla mig lite uppdaterad via webben haha.
    Puss och kram på er.

    SvaraRadera
  2. Det är det verkligen! Hoppas vi hinner klart innan vi flyttar in... :) Kan vi höras av på tfn i veckan?
    *kramar*

    SvaraRadera