måndag 12 juli 2010

Puh!

Nu är man ganska slak! Värmen är ju underbar, men det märks att man inte är 20 och smal som en sticka längre.. ;) Det är ännasom lite svettigt...

Helgen har varit jobbig men jättekul. Vi hade släktkalas här igår, Daniel fyller ju 18 år på onsdag - min lille pojk! Ja, jo, så liten är han ju inte, har passerat 195... Men tillbaka till kalaset: Daniel ville ha den "gamla" födelsedagsmenyn som innebär "salladsbuffé": kyckling , hamburgare, grönsaker och frukt i olika former, tzatsiki, bröd, två sorters paj och lite annat smått och gott. Sedan tårta med jordgubbar förstås! Behöver väl inte säga att det tar en stund att förbereda... Men i år fick jag väldigt mycket hjälp. Linda har ju vanan inne, men den här gången gjorde Daniel debut i köket. Hans huvudsakliga syssla blev att rensa och finfördela kycklingen - 6 stycken..
Haha, han bestämde på stående fot att nästa kalas blir det Delikatessfat från Frölunda Chark eller smörgåstårta (förslaget fanns nu också, eftersom Linda hittat ett ställe som gör glutenfritt). Han hade inte riktigt förstått hur mycket jobb det är med hemgjord mat rakt igenom... ;D
Men han gjorde väldigt bra ifrån sig, både med kycklingen och en massa annat! Thomas och Linda har ju också hjälpt till jättemycket, de är så goa min familj!

Kalaset blev lite rörigt (Så kände jag iaf) till att börja med. Mitt under tårtbaket kom Thomas hem från hundpromenaden med en olycklig Dipp, som slitit av klokapseln på en sporre. Tur i oturen så blödde det inte alls och hela klokapseln är borta, vilket innebär ett veterinärbesök mindre. Hade kvar några Rimadyl från ett tidigare klokapselbrott så jag ger henne det i några dagar. Men det gjorde ju att jag blev nästan en timme försenad med maten, och med allmänt värmeslag så blev det ett och annat hjärnsläpp.. ;)
Men till sist var allt på plats och min hungriga, tålmodig familj fick äntligen sätta sig till bords. Och eftermiddagen/kvällen blev lika trevlig som alltid på våra sammanskomster. Enda smolket i glädjebägaren var att Pappa och Elisabeth inte kunde komma pga E's otrevliga ryggskott. Att åka ToR Helsingborg-Göteborg överdagen funkar INTE med ond rygg.Men jag lovar, Jag ska göra en tårta till, bara ni kommer när ryggen är bra! :)

Nu ska jag nog krypa till kojs, är ganska trött. Tack hela familjen/släkten för ett trevligt kalas, fina presenter (joja, jag fyllde år i torsdags) och framförallt för att ni finns!!!

2 kommentarer:

 1. Oj,
  ett sånt kalas - hundont, massor med mat och tårta och folk som inte kom. Men det verkade ju vara en riktigt lyckad fest!
  Kram från hon med det ryggonda.

  PS. Är i alla fall inte fällkniv längre och kan åka bil även över ojämna gatstenar numera. Fast lite stel. Hoppas vi ses snart!

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att du mår bättre, det är ju något av det värsta som finns att råka ut för ryggskott!
  Jodå, det blev en trevlig fest, det var ju bara trevligt folk här!

  Det du frågade om i mailet - det kan vi ta när vi träffas, det blir roligare. Kommer ni hit, får du tårta.. ;)
  Kramar

  SvaraRadera