söndag 13 februari 2011

Vilka gubbar!

Daniel i aktion
Foto: Jonas Larsson IBF Backadalen

Vi mötte Backadalen i div 2 i fredags. En match som båda lagen verkligen ville, och behövde, vinna. Supertaggade spelare och ledare förstås, och vis av erfarenhet blev det vissa höjda fingrar - fokusera på spelet, inte domslut och ev skitsnack och efterslängar från motståndarna. Och så bra det blev! Från vårt perspektiv iaf... Men spännande blev det, vi låg under med 3-1 efter halva matchen. Sedan vände det - matchen slutade 3-6, och vi gjorde mål i 4 av 6 powerplay, underbart. Och inga utvisningar! Trots efterslängar och ett fullständigt bedrövligt uppträdande av tränaren för Backadalen, höll killarna fokus på spelet. Jag tror faktiskt att den här matchen var vår bästa hitills under säsongen, både spelmässigt och när det gäller fokus från killar och ledare. Underbart! Nu har vi en stor möjlighet att faktiskt kunna gå upp i div 1, ska bara vinna resten av matcherna.. ;)
Det är vid sådana här tillfällen man kommer ihåg varför man håller på med ideellt arbete.. :)
Det har blivit en snackis sedan, uppträdande av den här typen av ledare sprider sig snabbt - inte bara från vårt lag utan även de som satt på läktaren har reagerat. Nu har ledaren i fråga bett om ursäkt, och bra är väl det. Men man får ju fundera över sin roll och uppträdande när man som ledare för ett div 2 lag skriker "håll käft" och annat till motståndarnas ledare, kallar motspelare för fjollor, och sedan efter matchen slänger grejor omkring sig, sparkar ner sargen, skäller ut motståndarlagets målvakt och ger domarna ett utskällning som går till historien ... Ursäkt? Nja..

Fick ett samtal från Marianne igår, Kola har börjat löpa - nästan två månader tidigare än beräknat. Det ställer ju valpplanerna lite på huvudet, syrran hade planerat semestern i grova drag efter ev valpning. Men det löser vi. Det roliga i den här historien är att OM valparna kommer efter de nya beräkningarna, kan det bli på hennes födelsedag - för tredje gången! Men det är ju mycket som ska falla på plats innan det, så vi får väl se. :)

Mubarak avgick i fredags, man undrar ju lite över spelet bakom kulisserna. Hoppas nu att det blir bättre för människorna i Egypten, och att de har tålamod. Och att det faktiskt bli demokrati och ingen ny maktfullkomlig tok tar över..

Idag går dagen i vilans tecken, tänker faktiskt inte göra något annat än surfa, titta på lite hockey, laga pannbiff och potatismos och läsa. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar