fredag 20 juli 2012

Dagarna går fort

1 augusti närmar sig med stormsteg, dagen när min lilla stora tös flyttar till egen lägenhet. Det känns konstigt, men väldigt roligt förstås. Hon (vi!) har packat, handlat, planerat och förberett massor, så nu är det mesta faktiskt klart. Hon är självklart jättenervös, tycker dagarna går med snigelfart osv.. ;)

Annars är det ganska lugnt. Sjukgymnasten var tillbaka från semestern idag, och var nöjd med min träning. Jag märker ju inte någon större skillnad, mer än att jag orkar cykla längre distans på kortare tid. Men hon tyckte det var bättre resultat på alla övningarna, kul! Vi ändrar inte mycket, lägger till lite tyngd på en övning bara. Långsamt är bäst, enligt henne och det tycker jag med. Det är sååå skönt att träna, har saknat det så mycket. Och kan jag hålla operationerna borta ett tag till skulle det vara perfekt. Om inte annat kommer jag att vara i bättre form när det är så dags
För det är inte om som gäller utan när. Det är bara att inse.

Älsklingsgubben har snart semester. Vi har bestämt att skjuta takreparationen till nästa år, och då fixa hela taket. Hade tänkt att bara ta problemområdet eftersom det enligt utsago ska varit bytt takpapp för tio år sedan. Men det är ett slarvjobb, och takpannorna är dåligt tillbakalagda, så det får bli ett helt nytt tak istället. Och det innebär en hel del planering, så vi tar det nästa sommar ist.
i sommar fixar vi Lindas rum som (som nog får tillbaka sitt gamla namn - Balkongrummet). Ev byter vi ett fönster, slipar parketten och sätter upp renoveringstapet.
Sedan är det äntligen toans tur. Grunden ska målas färdig, ev sätter vi upp staket mot gångbanan.
Vi får se hur långt vi hinner, jag vill att Thomas ska vila lite också..

Typade om Zafiran idag. Thomas monterade på en dragkrok häromdagen, så nu blir det lättare när vi ska slänga skräp, eller "slänga ut" Linda ;)

Nu ska jag faktiskt fylla på mitt glas - med glögg. Har ett par flaskor kvar sen julen, och så ska jag njuta! Gôrgott! :D


2 kommentarer:

 1. Så roligt att att allt flyter!
  Det är du verkligen värd, syrran!
  Kramar! Anneli

  SvaraRadera
 2. Äntligen!! :D
  Det var första gången kommentaren gick fram, har försökt jättemånger tidigare. Men det har inte funkat och nu vet hur jag skall göra. :)
  Skall vara anonym... ;)

  SvaraRadera