söndag 1 juli 2012

Och dagarna rusar iväg

Det var värst vad dagarna rusar iväg! Det ser man om inte annat när man upptäcker hur glest det är mellan uppdateringarna här.
Det händer iofs inte så mycket.

Det handlar just nu mest om Lindas lägenhet; planering och förberedelser inför flytten som bara är en månad bort. Har lovat henne besök i Ullared (hur dum får man bli i semestertid, veckan efter lön?!), IKEA-besök och diverse utforskande av MediaMarkdt och Elgiganten. De första inköpen är gjorda - 2 stekpannor, provsticka, diskmedelsdiskborste och en rosa skurhink.. ;)
Elavtal, flyttanmälan, hemförsäkring och annat småtråkigt men nödvändigt är också fixat.
Behöver jag nämna att dottern är väldigt otålig..? ;)

Världens bästa diskborste!
Man fyller skaftet med tex Yes, väldigt smart och ekonomiskt

Daniel kör runt i sin fina Volvo och är jätteglad. Det är något alldeles speciellt med en kille och hans första bil.. :)Annars har det varit mycket sport i och med EM i fotboll och friidrott. Kul, men nu blir det uppehåll ett par veckor fram till OS. Tom från innebandyn, vi har ett par veckors semester - hurra! :)

Är sannslöst irriterad på det här med trängselskatten som ska införas i Göteborg nästa år. Ogenomtänkt, korkat och ett otroligt dumt tilltag från politiker här och i Stockholm. Vi har inte kollektivtrafik så det räcker ens idag - hur tänker man när man dessutom höjer taxorna med drygt 8 % efter bara nio månader efter senaste höjningen?  Ska folk gå till jobbet, slå upp tält eller kanske rent av sluta jobba helt? Utländsk trafik ska inte betala när de kör genom Göteborg. Hisingsborna kommer inte att kunna köra från Hisingen utan att betala avgifter. Osv osv osv..
Järnvägstunneln genom Göteborg centrum vill ingen mer än politiker ha, och att trängselskatterna skulle vara ett måste för att "vi" ska få pengar för att bygga ut broar/tunnel över/under Göta Älv verkar ju inte stämma heller - det ska betalas av göteborgarna genom skattsedeln. Uttökad kollektivtrafik ska också betalas av göteborgarna genoom skattsedeln..
Det kommer bli dyrt det här.. :/

Sen funderar man ju över det pinsamma faktum att svenska politiker, myndigheter och annat löst folk inte tycker att vi behöver följa FN's barnkonvention, som bla säger att barnens bästa kommer först. Här är ett nytt asylfall som verkar helt sannslöst för mig.. Jag skäms över hur de som behöver hjälp behandlas.


Tankarna går i dag till Pammens familj, släkt och vänner.
Pamela somnade in i förrgår efter att ha kämpat mot cancern.

Skickar också många tankar till Elisabeth från Ingarö, som har det svårt nu.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar