lördag 8 april 2017

Många tankar

Många tankar idag. 

Det är inte första gången och inte sista det händer, det kan vi nog vara ganska säkra på. Och det är skrämmande. Det är klart att man är rädd! 
Nästa gång kan det ju vara du eller jag, någon anhörig, vän eller bekant som råkar illa ut.

Men.

Att se hur vissa grupper gottar sig i det som hände igår, gör mig rasande. 

De hurrar över det hänt för att de tror att "svenska folket ska få upp ögonen". 
De lägger ut bilder på massakrerade människor och skriver "äntligen". Och så skriver de att "nu ska vi äntligen slänga ut dem".
Slänga ut de som flyr från just sådant här. Slänga ut människor som flyr från hemskheter mycket, mycket värre än det här. Hur vidrigt är inte det?
De skrämmer mig lika mycket, för de är lika onda som gärningsmannen (männen) igår. De är lika mycket extremister. De är lika hatiska. 


Men vi får inte låta rädslan ta över så att vi glömmer att det inte är religioner, etnicitet och härkomst som dödar och terroriserar. Det är människor som gör sina egna val. Som har sina egna agendor. Som tror att de ska uppnå något genom att sprida rädsla och hat. 
Visar vi att vi fortfarande står upp för varandra, att vi inte ger efter för hatet så vinner de inte.
Det är inte kristen, muslim, hindu, ateist. Det är inte brun, svart, vit, gul eller rosa. Det är inte svensk, europé, asiat, arab, amerikan.
Det är vi.
Det är vi mot hatet.


Kramar 💓

2 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Tycker det är så trist att folk är så främlingsfientliga inte bara i Sverige förstås men även på andra platser. Visst kan jag tycka att vi bör spendera mer pengar på att hjälpa och integrera flyktingar dock, innan vi tar in flera. Det är ju tyvärr problemet i dagens samhälle, vi måste ju har tillräckligt med bra boende, hjälp i form av psykologer folk som kan och vet hur man hanterar svåra situationer som uppkommer på en del flykting förläggningar.
  Stor kram till dig och älskar Puh och Nasse bilden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig fullständigt, vi måste ta hand om de som kommer. Och som du säger, vi har ju resurserna, vi måste bara ta fram viljan och organisationen runt det. Det kommer ju massor av människor med bra utbildningar som skulle kunna försörja sig och tillföra vårt land väldigt mycket väldigt fort, om de bara får en chans.
   Ja, visst är den fin? Älskar Nalle Puh och hans vänner ♥
   Kramen

   Radera