onsdag 19 april 2017

Hoppsan

Det var värst vad tiden försvann fort!

Förra veckan var det förberedelser inför innebandy-DM som vi spelade i påskhelgen, och städ, matshopping och förberedelser inför påskmiddag på annandagen.

Vi åkte till Helsingborg och tillbringade en mysig eftermiddag med pappa och Elisabeth. Landgång med lax och räkor (det äter vi med stor, stor glädje - varje gång om vi får!) Så skönt att träffa dem igen, det var ju i oktober sist vi träffades.
Det var också den första längre turen med den nya Pärlan och den rullar så fint så. 😉

Vi går ju i väntans tider, men nu är det snart äntligen dags! På lördag åker vi och hämtar Ella, vår söta lilla nya familjemedlem. Det är så spännande, det är faktiskt första gången vi köper en valp, tro det eller ej! Fred var ju två när vi tog hand om honom, Dippen bodde sina första år hos syrran och de andra tokfiorna, numera tanterna, har vi ju fött upp själva.
Nu har jag köpt halsband, valpmat och några leksaker - vi har iofs redan en stor korg som Kiara använder men det behövs nog några till 😄

Påskhelgen försvann fort den också. Fredag och söndag var det innebandy hela dagarna, med blandade resultat. Vi åkte ut i semin, det får väl vara ok.

På annandagen kom Linda, Daniel, Karin och Mona på middag. Lite nostalgi blev det, Linda beställde Flygande Jakob på gammalt sätt. Då blir det så här:


Flygande Jakob med grönt ris, ett höjdare tyckte barnen när de var små.
Lite kul att se reaktionerna nu.. Jag hade kokat en gryta vitt ris också, 
för jag misstänkte att några skulle backa. Och så blev det. 😇😂
Mona tyckte det var gott, det är  en tuff svärmor jag har!
Men visst är det lustigt vad ögat lurar smaklökarna - det var bara vanlig
karamellfärg och den smakar ju inget 😊

2 kommentarer:

  1. Jag lagade nyss Flygande Jakob och det blev uppskattat. Dock serverades den med helt vanligt vitt ris men nu blev jag ju sugen på att testa att färga det nån gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. När ungarna var små var det grönt eller rosa ris eller potatismos, grön eller rosa vaniljsås när vi skulle fixa lite mys eller hade kalas. Det var kul, ungarna gillade det :D

      Radera