onsdag 28 juni 2017

Det händer och fötter

Ella fyllde fyra månader i söndags, och nu händer det mycket! På två dagar lärde hon sig springa upp för trappan till övervåningen (nästan utan att magen fastnade), hoppa upp i soffan utan fart (nu är friden slut!) och så tappade hon tre tänder. (Små förstås, hörntänderna sitter väl tyvärr kvar ett tag till)
Tråkigt nog upptäckte hon på midsommaraftons kväll att världen är stor och nog ganska farlig. Det var en knäppkänga i området som smällde av raketer när vi var i trädgården, och Ella fick fullständig panik. Efter en stund fick vi någorlunda lugn på henne och efter ungefär 20-25 minuter tänkte vi att nu blir det nog inget mer och gick ut . Tji fick vi, och Ella blev ännu räddare för visst small det en gång till..
Att folk (??) 2017, som klagar på att hundar skrämmer djurungar och att katter äter fågelungar, inte har mer koll än så? Det var ju helt säkert inte bara vår valp som skrämdes ordentligt, skogen är ju full av vilda djur  - med ungar - här.
Jag hoppas innerligt att hon glömt rädslan till nyår..

Nu triggade det igång hennes normala "usch-så-stor-och-farlig-världen-är" känsla lite väl häftigt, så vi jobbar hårt på att få tillbaka lugnet. Den där oron de får när de blir runt 4 månader kommer ju alltid, men nu fick den en ordentlig rivstart. helt plötsligt blev allt farligt, ljusflimmer i taket, en motorcykel, öppen balkongdörr... Det är redan bättre, men jädrans så arga vi har varit!

Vi tog det annars lugnt på midsommar. Linda var här på aftonen, och sedan kom hon, Daniel och Karin på pannkaksmiddag på lördagen. Väldigt trevligt, älskar när de är hemma! 💗



 Att ta snygga bilder på den här lilla bushunden är helt omöjligt!
Full fart eller sova, det är livet när man är en västgötaspets på 4 månader! 😄
(Klicka på bilderna så blir de större)


Nej, det är inte pinnen, min toffla eller en sovande Ditte som är fokus här.
Det är min egenhändigt klippta gräsmatta!! Jojo, för första gången på 5½ år har jag klippt (nästan) hela gräsmattan själv! Det ni! Thomas blev lätt förvånad när jag tog jobbet ifrån honom, men inte så ledsen.. Idag tar jag det lite lugnare, det blev lite efterdyningar idag, men jädrans så skönt att fixa det igen! Och bra för mina växande volanger, de behöver krympa.. 

6 kommentarer:

 1. 1. För bedrövligt med smällare! 😫2. Ella är väldigt söt! 😍3. Så fantastiskt med gräsmattan! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Ja😤
   2. Hon lindar oss runt lillklon! 😍
   3. Nu väntar jag nog i 5,5 år till 😇😂

   Radera
 2. Skit med smällare! :(
  Ta tag i det direkt, annars blir det värre och värre för varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det! Vi kämpar på! ❤

   Radera