söndag 1 oktober 2017

Tack vare Polisen

Göteborg klarade sig ganska helskinnad genom demonstrationen idag. Tack vare Polisens fina jobb och genomtänkta planering, blev det inte alls så illa som många av oss nog var rädda för.
Stora motdemonstrationer på bla Heden, men till största delen var det vanligt folk där så det blev ganska lugnt. Tydligen hade det blivit en del bråk och kravaller även där och på gatorna mot Korsvägen - men det var långt ifrån så illa som det var väntat. Det var vänsterextremister som försökte attackera Polisen, men de blev ganska snabbt nedplockade. De hölls på kilometeravstånd från nazisterna, och de var väl frustrerade skulle jag tro. Sedan var det några som försökte sätta igång nya bråk utanför Liseberg, men då blev vanligt folk förbannade och gav igen, sedan blev de snabbt bortjagade av Polisen.
NRM´s demonstration blev en tummetott, och knappt det. Några hundra (kanske) som fick se sig besegrade redan vid Focushuset på Gårda - de kom inte ens fram till startplatsen för demonstrationen.. Anledningen var att de inte ville gå de anvisade vägen, utan via Korsvägen och förbi Synagogan. Men de hade ju fått avslag i Kammarrätten, så Polisen släppte inte fram den en meter. Så de blev stående i flera timmar -  sedan fick de snopet marschera tillbaka till ICA Maxi´s parkeringsplats där de startade..

Dagens hjältar är först och främst Polisen, som gjorde ett fantastiskt jobb. Men också de vanliga människorna som gick ut och visade vilken underbar stad Göteborg är.
Och så damen vid Liseberg, som blev så oerhört arg på vänsterextremisterna som kastade sten på Polisen, och skällde ut idioterna efter noter! Vilket civilkurage!

Bilderna är lånade från Göteborgs Posten, och fotografens namn stod inte nämnt.
Klicka på bilderna som vanligt, så blir de större

Poliserna kom från hela Sverige, och var väl förberedda. Vilket grymt jobb de gjorde!

Glada motdemonstranter från Star Wars!
"Chewbacca" är faktiskt en av "mina" gamla innebandyspelare, stor som ett hus, och väldigt snäll.

Längre än så kom inte nassarna. Kan de ha varit 200 st kanske? Långt ifrån de 1000 de sa skulle komma.
Och med tanke på att de inte ens klarade av att komma fram till  startplatsen för demonstrationen, kan de inte vara väldigt nöjd med sin dag. Dessutom blev deras ledare och flera andra anhållna/tagna i förvar
På den här platsen stod de i flera timmar, sedan fick de gå samma väg tillbaka till parkeringsplatsen där de startade n
ågon kilometer bort - och vägen de gick, gick genom ett tomt industriområde...

3 kommentarer:

 1. Ja, jag läste att det blev en flopp för nazisterna. HAHA. SÅÅÅÅÅ bra!!! Ja, heder åt polisen.
  Stoppa skiten.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de fick gå utefter Mölndalsån från Ica Maxi till Ica Focus.. Sedan kunde de inte hålla sig i skinnet, och då tog det stopp. Så himla gott. För nu fick de chansen, och precis som väntat klarade de inte av det.
   Kramen

   Radera