fredag 29 september 2017

Bävar lite

Det är ganska otäckt faktiskt.

I morgon ska vi spela match i Alingsås. Det är ju bara roligt, och förhoppningsvis får vi med oss 3 poäng hem.

Men förberedelserna är inte roliga. I morgondagens Göteborg måste vi planera för hur en kille i vårt lag ska kunna följa med. Hade det varit en vanlig dag, hade jag hämtat honom halv tolv.
Men vi får ändra planerna. Han bor nämligen exakt där NMR, nazistgruppen som ska demonstrera, ska starta. Polisen har redan börjat spärra av, lappar har delats ut i brevlådorna om vad som gäller för de som bor i dessa kvarter. Spårvagnshållplatsen dras in från kl 10.00, trafiken med bussar och bilar redan kl 9.00.
Min vän ska ta sig ut ur sitt hus trygg och någorlunda säker. Så han får ge sig hemifrån redan vid halv tio, kanske tidigare och ta sig hem till oss. Vi vet inte när de här idioterna samlas, och när motdemonstranterna från bla AFA dyker upp. De är ju inte ett dugg bättre.
Min vän är mörkhyad, och då ska man inte bo där flera hundra, kanske tusen nazister taggar upp för en demonstration som de anser ska gå på helt andra ställen än den de blivit anvisade...

Man önskade ju att motdemonstrationerna kunde bestå av tysta människor i många led, som står med ryggen åt nazisterna för att visa sin avsky.
Eller att alla helt enkelt hållit sig undan demonstrationsvägen så de kunde gå där och skrika & vifta utan publik. Helt ensamma, med bara poliser som kantar deras väg.
Men det är en dröm vi nog inte får uppleva i morgon.
Jag hoppas bara att inte det blir många skadade oskyldiga och poliser.
Om demonstranter och våldsamma motdemonstranter bryr jag mig inte, de kan gott ha det.
Vill helst att de ska låsas in och att man sedan slänger bort nyckeln.

Tänker att det är skönt att de allra flesta ändå är goda människor, som bryr sig om och respekterar varandra.
Utan att bry sig om färgen på skinnet, religion, sexualitet eller härkomst.
Vi tar tillbaka rätten till vår vackra flagga och låter den symbolisera fred, frihet, demokrati, yttrandefrihet, respekt och kärlek.Önskar alla en god helg! ♥
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar