söndag 9 september 2018

Valdag 2018



Jodå, vi har förtidsröstat. Det var liksom ingen idé att vänta eftersom vi var klara över vilka som skulle få våra röster. Thomas promenerade iväg i måndags, och Linda& jag åkte iväg i onsdags.

Jag är orolig för hur det ska bli. Vinner Alliansen kan det bli svårt för oss som är kroniskt sjuka, för de gamla och för de som redan nu har det svårt ekonomiskt.
Att SD inte är genomskådade är ju helt obegripligt. Fast de unga och de som röstar bara mot invandringen verkar inte ha en susning om vad de faktiskt röstar på. Obehagligt och skrämmande..

Det är också otäckt att männsikor - oberoende av åsikter - inte  ska kunna gå till vallokaler och valmöten utan att bli hotade, slagna eller spottade på. Att valarbetare inte ska vara trygga.

Jag skrev så här på Facebook idag.

Jag måste bara säga en sak.
De allra flesta vet hur illa jag tycker om fördomar, rasism, nazism, förtryck och våld. Orättvisan och ojämlikheten som drabbar sjuka och gamla.
Och om SD, NRM, Alternativ för Sverige och allt vad de nu heter som står för detta, öppet eller inlindat.

Men.

Det finns, inget, absolut inget, som rättfärdigar hot och våld mot de som går till vallokaler för att rösta, valarbetare eller de som går till valmöten för att lyssna.
Det är också illa att Ung Vänster stör valmöten, att personer med Prideflaggor försöker jaga bort människor de tror inte tycker som dem, spottar och hotar.
Då hamnar de i samma kategori som dem de försöker motarbeta..
Det är inte ok.
Det är INTE demokrati
Vi bor i ett land med åsiktsfrihet, yttrandefrihet och demokrati.
Vi har en genuin tro att alla är lika värda.
I vår vilja att bekämpa odemokratiska rörelser måste vi vara noga med att inte bli likadana som de som genom hot, förtal, förtryck och våld vill tvinga oss att tycka som de.
Jag hoppas och tror att männsikor inser hur nära hur lätt det är att demokratin försvagas och att förmånen att kunna säga det vi tycker utan att vara rädd för trakasserier, fängelse och värre försvinner.

Vi måste vara rädda om vår frihet att vara vi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar