onsdag 13 november 2019

ME-vård saknas

Linda har ju drabbats av flera kroniska sjukdomar, den ena besvärligare än den andra.
Den som påverkar henne mest och värst är utan tvekan ME.
Den ger henne värk, ansträngningsutlöst utmattning, migränliknande huvudvärk, ständig trötthet, motoriska problem och många andra svåra symptom.
Ni som känner oss eller följt mig ett tag, vet ju också hur kampen mot Försäkringskassan går vidare.

Vården för de ME-sjuka är helt under all kritik, den existerar nästan inte - utanför Stockholm, som har landets enda två specialiserade, landstingsanslutna kliniker. Norr och söder om Stockholm finns inte en enda landstingsansluten specialistläkare - inte en enda.
Det finns några få privata läkare, men den kostnaden har de flesta sjuka inte råd med. Inte nog med att de är sjuka - många lever med aktivitet/sjukersättning på garantinivå, låg sjukpenning eller blir helt utförsäkrade. De har svårt att få ihop ekonomin för att betala bostad, mat och mediciner - pengarna räcker inte till privatläkararvoden.

Det har nu startats en kampanj med namninsamling som heter "ME-vård saknas" Från början gällde den Västernorrland, men omfattar nu hela Sverige.

Klicka in på länken #MEvårdsaknas och skriv på du också. Första omgången namn lämnas in till regiringens socialutskott i morgon, torsdag, men kampanjen fortsätter sedan.

Gör det för Linda's och alla andra ME-sjuka (och deras anhöriga) som kämpar så hårt för att helt enkelt överleva.

Bildresultat för #MEvårdsaknas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar