lördag 11 juli 2020

Händelserik dag

Det blev en dag med många ansikten.

Redan inatt började det, med att datorn pajade - det var väntat för gångjärnet på ena sidan av skärmen gick sönder för ett tag sedan. Men vi hade hoppats att det skulle funka över sommaren, men så blev det inte. Lyckades iaf hitta en reparatör som bara delvis hade semester och som hade fina recensioner, så redan idag fick jag lämna in den. Någon gång nästa vecka är den tillbaka förhoppningsvis tillbaka, men lite osäkert är det.
Men vi klarar oss inte utan dator, så jag åkte och köpte en ny. Hittade en likadan, med nästan lika bra prestanda till hyfsat pris, och nu håller jag på att lägga in säkerhetskopian, och det tar en stund.
En lååång stund.



Blev inte så glad när skärmen helt plötsligt såg ut så här..

En massa samtal med ett par tjänstepersoner på FK och en annan myndighet som har väldigt svårt att samarbeta - och "kunden" hamnar emellan förstås. Kan väl säga problemen ligger hos FK, inte ovanligt.. Men efter fyra timmar i telefon hade en snäll tjänstekvinna på den andra myndigheten löst problemen, tackolov.

Kollade till graven och det såg fint ut, hämtade paket och körde Linda så hon kunde göra det hon planerat idag - hennes mage hade kraschat inatt med stora, smärtsamma kramper så hon orkade inte köra själv. Tänk om hon åtminstone kunde få lite semester från smärtor och skräp ett tag..

Städade av lite, drog av golven och fixade avloppen som började tätna och sedan blev det soffhäng med det nya underverket. Det blir nog bra, men jädrans så tråkigt det är med alla nedladdningar och säkerhetskopior. Det sköter sig ju själv, men det tar sådan tid..

I morgon kommer Mona på middag, förhoppningsvis kan vi sitta en stund i bersån och njuta. Det har ju inte varit så mycket av den varan det sista.
Men sommaren har bara precis börjat så vi får nog många goa dagar framigenom.
Växer så det knakar gör det, väldigt roligt!


Satt på trappen och tittade på den vackra himlen en stund.
Ingen rättvisande bild - det såg ut som himlen var självlysande..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar