tisdag 17 oktober 2023

Mörka dagar

Hösten har visat sig på riktigt nu. Lättare frost, dahliorna har börjat ramla ihop i trädgården och i växthuset har jag snart rensat bort allt. Dagarna är kortare och mörkare, stormarna har dragit in.
Allt det här är ju så självklart, och mysigt på sitt sätt. Även om jag inte är så förtjust i kyla och blåst, så är det ju mysigt med levande ljus, en pläd runt benen, & kanske lite varm glögg framför tv'n på kvällen och ljusslingorna som lyser upp trädgården mörka höstkvällar snart ska hängas upp.

Men det känns väldigt mörkt och tungt på andra sätt också.
Krig i Ukraina, och nu också i Gaza/Israel.
Vi har gängkrig i Sverige som nu riktar in sig på oskyldiga anhöriga och på adresser där kriminella skrivit sig utan att de rätta boende ens vet om det.
Och igår kom det som många av oss anade skulle komma. Ett fruktansvärt terroristattentat mot svenska fotbollsfans i Bryssel. En man som påstod att han var anhängare till IS, avrättade två och skadade en, alla svenska fans. Det verkar som detta berodde på Paludans och Salwan Momikas koranbränningar, som en namngiven person i SD låg bakom.

Allt det här, tillsammans med klimatförändringar, miljöförstöring och SD-regeringen här i Sverige, gör att det känns väldigt oroligt hur livet och världen kommer att se ut framöver.
Det är skrämmande att vi åker tillbaka så i samförståndet och hoppet som ändå fanns när Berlinmuren föll, och när man började ta tag i miljöförstöringen internationellt.
Jag hoppas innerligt att det finns kloka politiker som kan leda oss framåt igen.
Men just nu verkar de flesta, både nationellt och internationellt, mest gå in för att tjäbbla, försöka vinna fördelar för sin privata och partipolitiska ändamål. 
Och det är vidrigt. På riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar