tisdag 26 oktober 2010

Björkarna

Björkarna är det gröna i bakgrunden. Thomas är 2 m lång, så ni förstår hur stora träden är..

Nu ska de två jättebjörkarna på tomten ner! Idag har Thomas börjat såga ner grenarna på den första. Det är synd, för de är verkligen vackra, men de är säkert över 20 m höga och den ena har börjat få mystiska symtom - bladen vissnar och gulnar mycket fortare än på träden runt omkring. Dessutom lägger sig frön och blad som en matta på hustaket och orsakar stopp i hängrännor, och ger vattenproblem under takteglet med fuktskador som följd. Än så länge har Vi (Thomas!!) lyckats hålla undan det värsta, men det lär ju inte bli bättre.
Så nu ska de ner, jättarna.
Funderar på att sätta nya, mindre träd istället nästa år. Vi får se hur det blir med det. Vi ska flytta bersån också, och ev lägga trägolv i stället för plattorna. Kanske blir det ett förråd i anslutning till bersån också, men det är bara på planeringstadiet ännu-

Bilen fick jag och Linda köra ner till Varberg på kontroll igår. Bytte ju vattenpump för några veckor sedan, men den dricker fortfarande vatten och det är ju inte bra. Så vi fick lämna in den igen, skräp är det. Fick en lånebil, en kanonfin LITEN Astra.
Hej och hå - nu märker jag hur bortskämd jag har blivit med Zafiran, som är så hög och lätt att komma i och ur. Stel gammal tant fixar inte det här med låg bil, misstänker att jag roar omgivningen ganska ordentligt när jag pustande och stänkande försöker kravla mig ur bileländet med stela ben! Och hela familjen kommer inte att få plats samtidigt, det är ju ett som är säkert... Och hundarna får allt hålla sig hemma! ;)
Förhoppningsvis får jag hämta Zafiran på fredag, utan allt för stor räkning

Kvällen har gått i hockeyns tecken förstås. Frölunda mötte Djurgården och vann med 3-0. Härligt, nu vänder det! De vann ju med samma siffror möt MODO i lördags. Som alla ledare säger - tålamod, man ska ha tåålamoood! :)

Kram till er alla :)

4 kommentarer:

 1. Jag fick också ha lånebil i veckan - en VW Polo. Den var verkligen inte stor den heller! Men kvick! Nu är Fabian hemma igen - den gamla harven.
  Syrran

  SvaraRadera
 2. Ska hämta älsklingen imorgon - sååå skööönt! :D
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vi får väl fotodokument på nedtagningen av björkarna! Eller ska jag komma och ta den bilden också?
  Kram
  Fotografen

  SvaraRadera
 4. Det ska jag försöka ordna :)

  SvaraRadera