söndag 30 december 2012

45000

Nu har 45 000 personer, skrivna i Göteborg, skickat in namn, adress, fullständigt personnummer och med vidhängande namnunderskrift till GT och deras namninsamling mot trängselskatt i Göteborg.
Och det lär nog bli några till innan deadline i mitten av februari.
Trots att politikerna hånlog när kampanjen började för ett tag sedan, och några kom med syrliga kommentarer - de trodde inte det skulle hända.
Nu lär det inte hjälpa mot trängselskatterna, men vi kanske kan få en folkomröstning iaf. Sedan är frågan hur de formulerar frågeställlningen. Men jag är ganska säker på att om de frågar om vi i Göteborg vill ha Västlänken blir det ett rungande nej. Och om vi vill ha trängselskatten som den är utformad nu, blir det också säkert en majorietet för nej.
Jag tror inte De Styrande kommer att bry sig om resultatet - om det nu kommer så långt.

För som det är nu är det ju ingen trängselskatt - de säger ju tom rakt ut att syftet är att få in pengar. Inte för att göra luften renare och minska trafiken. Egentligen. Och inte till utökad kollektivtrafik, det kostar oss extra på skattsedeln.
Det är en ren skatt som drabbar de som redan har lite mest, och de som redan har det mesta inte alls. För de har tjänstebilar som företaget betalar för eller förmånsbilar - och de är undantagna skatten. Och förmånsbilar, det har politikerna..
Funktionhindrade får inte längre handikappstillstånd till bilen, och de är inte undantagna om det inte finns särskilda skäl.
Och ni som tittat på kartan och sett hur betalstationerna ska ligga, har kanske som jag häpnat över placeringarna -  fullständigt absurt. Titta på Älvsborgsbron - den har betalstationer men centrum ligger ju km därifrån. Likadant på E6 på Hisingen. Det är bara några exempel.

Nej, jag tycker inte trängselskatten är ok som den ska se ut i Göteborg. Lägg hellre en summa på kommunal & landstingskatten, så blir det mer rättvist. För visst behöver vi ny Hisingsbro, och bättre Centralstation, men det går att lösa på ett bättre sätt än det som planeras nu.

Hoppas nu bara de styrande i denna stad faktiskt gör om och rätt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar