tisdag 16 februari 2016

Akut besök

Snart är Gamla Bettan lika gammal som
den vackra bilen på väggen..
(Klicka på bilden som vanligt)

I förrgår hörde jag ett mystiskt bluddrande från bilen, men det försvann igen. Thomas hörde det också och vi insåg att det var dags för en ny tur till bilverkstaden med vår gamla bil. Lite oroligt var det, skulle det kosta 1500:- eller 6000:-?
Efter en tidig (urk) timme hos HåGe's visade det sig att det var flexröret som behövde bytas och det gick på strax under 1600:- Inga goa pengar, men en stor lättnad iaf.

Nu har soffan varit platsen för mig under dagen, morgontidig är jag ju som bekant inte. Kvällen ska tillbringas i Torshallen med innebandykillarna.

Dagens frustration handlar om Höga Vederbörande som anser att det viktigaste är att folk har jobb - inte att de kan leva på lönen.. Att folk är sjuka är ju ett stort problem, och att de inte blir friska när läkare, Försäkringskassa och arbetsgivare anser att de borde vara friska igen är ju oroande. Ett problem eftersom läkarna inte ska behöva lägga så mycket tid på att skriva läkarintyg. Det konstateras att sjuktalen ökar pga psykisk ohälsa. Mmm, det kan man ju förstå, med tanke på att idag kan du bli av med jobbet om du inte blir frisk från din cancer fort nog. Eller har ett svårt sjukt barn. Eller måste göra två personers jobb på halva tiden. Eller att man bara får visstidsanställning, för då behöver inte arbetsgivaren vara med och betala sjuklönen.. 
Detta från debatt på SVT Forum idag..
Jag tar mig för pannan och önskar vissa Höga Vederbörande kroniska, svåra, ej dödliga sjukdomar.
Men de har ju iofs redan pengar på banken, privata försäkringar och höga löner, så de lär inte drabbas ekonomiskt ändå..
Plats för svordomar och andra mindre trevliga ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar