tisdag 21 juni 2016

Mamma-dotter dag

Har lovat Linda att ta en dag i Ullared länge nu, och igår fick jag omsätta löftet i handling (i dubbel bemärkelse). Det blev en dag med många glada skratt, och någon liten suck.

Det var mer folk än vad jag är van vid, vi brukar annars åka ganska sent på eftermiddagen. Den här gången kom vi iväg lite tidigare för Thomas tog hand om hundarna.
Det började med sökandet av parkering. Jag vägrar in i det längsta att ställa mig i parkeringsgaragen - och efter ett par svängar och några intressanta upplevelser, slapp vi det den här gången också. Lycka!

Väl inne hade vi planerat hur vi skulle ta oss runt på bästa sätt. Det sprack redan efter sisådär 30 sekunder eftersom djuravdelningen flyttat till andra änden av Gekås. Snabb planändring och så var vi igång. Efter ca tre minuter kom nästa stopp i planen. Fick ett pm/sms som fick oss båda stå med lyckliga leenden i avdelningen för toalett/städprodukter och sedan ringa ett par snabba samtal. Glädje!
Sedan rullade vi på med vår enda vagn (Linda vägrar vagn) i ett skapligt tempo. Den fylldes sakta men säkert.
Planerat cafébesök där förutbestämd räkmacka blev en väldigt god köttbullemacka (med otroligt mycket rödbetssallad), biskvi och kaffe. Lycka, och pust så skönt att sitta lite..
Efter ett par timmar såg vår vagn ut så här:


Nu ser det lite värre ut än vad det faktiskt var. I högen, under kläderna, står det en mycket stor vit låda innehållande kökslampa..
Några kunder trodde iofs att det var en vagn personalen plockade ihop varor i, och slängde på saker som de inte ville ha. Tur att Linda såg det - det hade blivit lite intressant i kassan annars.
Det blev en god jakt faktiskt. Och i princip bara sådant som stod på listorna. I princip. Bland annat fanns ett glutenfritt mjölmix som inte kommer att säljas mer, för en tredjedel av priset. Så glada vi blev när vi såg att hållbarheten var över ett år. Det blev ganska många sådana för det har varit vår favorit. 
Linda hittade dessutom jackor (till väldigt, väldigt bra pris), jag fick tag i mina älsklings linnen och ett par goa tröjor. Och lite annat smått och gott. Lycka!

En liten missräkning blev det dock. Jag hittade en långlång sommarklänning i härliga färger som jag blev väldigt förtjust i. Den satt jättefint. 
Nästan. 
Jag vet inte riktigt hur de som sydde den tänkte. Jag är ju ganska stor både till längden och bredden, minst sagt. Att en klänning som passar mig har en överdel som har så små tyglappar som ska täcka bysten att inte ens dubbelhäftande tejp hade räckt är ett stort mysterium för mig. Inte ens med byst av kupstorlek AA - skulle det funka. Den modellen var den enda av klänningarna som fanns i XL tråkigt nog. 
Jag förstår varför nu.. Suck.

Hur som helst, vi hade inte tid att hänga läpp och leta efter annat för nu var klockan 19.58 och det stänger kl 20.00. Mot kassorna drog vi. Linda hittade kuddar med dödskallemotiv på vägen och jag fick för första gången tag i Dajm med apelsinsmak.
Vissa saker har blivit nästan tradition när vi är i Ullared, Linda och jag. Så vår vana trogen blev vi de sista i vår kassakö.
Ner vi kom ut hade det precis slutat regna, så jag kunde torrskodd gå och hämta bilen med Linda tog hand om vår vagn, som nu såg ut så här:

Har lånat alla bilderna från Linda

Och så här såg kvittot ut (till Lindas stora förtjusning)


Tack Linda, för en väldigt rolig och härlig dag. Att jag idag sitter som ett skrumpet äpple i soffan är helt ok. Känn dig inte skyldig.. ;)

PS: Det är inte så illa som det låter - har varit hos frissan och blivit omvårdad idag. Nu sitter jag och slappar. :D


2 kommentarer:

  1. Låter som ni hade en mysig dag även om det inte finns något mysigt med det där stället :-p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade vi! Haha, nej egentligen inte, men i vanliga fall åker vi när skolorna inte är lediga, före lön o pension och så kommer vi dit vid tre. Då är alla på väg ut och det är ofta så folktomt att man tror att de har stängt. DÅ är det nästan mysigt. ;)

      Radera