fredag 23 september 2016

Tandläkarbesök

Jaha, då var de igång igen.
Tandläkarbesöken.
Usch och fy och hu!

Jag har ju en grym tandläkarskräck. Trots att jag har varit på besök hos Christian en gång förut, och fixat 4 träffar med tandhygienist Tara, har jag drömt mardrömmar i tre nätter.
Men jag ringde inte återbud.

Och det gick bra. För första gången på många år tog bedövningen som den skulle. Kunde aldrig tro att jag skulle få ett näranog smärtfritt besök. Men det fick jag.
Inte var det lagning som stod på programmet, som jag så felaktigt trodde. Det var nedslipning av två tänder för att göra bryggor.
Det hade jag missat helt förra gången. Slutade väl att lyssna av tre ord, för att prata om vad som ska göras med tandläkaren ger mig frossa..
Och det var inte nog med det. När han slipade  så ramlade tanden bredvid ut. Min förra tandläkare hade missat helt och gjort flera jättedåliga lagningar.
Tråkigt..

Men nu har jag iaf fått tre små reservtänder som ser ut som små ploppar. De ska sitta kvar till nästa torsdag när kronorna ska vara färdiga. Får bara äta mjuk mat fram till dess, som tex soppor.

Men ett besök hos tandläkaren är som ett mastodontbesök på gymmet. Jag lär helt säkert att träningsvärk i morgon..

Nu är det dax för mig att hitta sängen..

Som vanligt: Klicka på bilden så blir den större!

3 kommentarer:

 1. Låter jobbigt att ha tandläkarskräck och så får du dessutom en dåligt fixad tand på köpet. Tur du verkat få en bättre tandläkare nu. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar verkligen som jag hamnat på rätt ställe. Dagnelidkliniken heter det, så glad att jag hittade dit!

   Radera
 2. Puhh! Det är ju en av mardrömmarna - att en tand trillar ut!

  SvaraRadera