söndag 12 mars 2017

80-års kalas

I går var det dags att fira mamma på riktigt.

Det blev ett roligt kalas, med glada skratt och mysigt umgänge. Vi hade fixat goda (glutenfria!) smörgåstårtor från Svenska Smörgåstårtfabriken. De är alltid väldigt goda och verkligen välgjorda. (Vi brukar välja bort ostfyllningen och ta räkfyllningen istället..)Sedan hade jag hämtat glass från Triumfglass i Sävedalen. Deras fabrik ligger där, och vi har köpt glass där så länge jag kan komma ihåg (och mamma också). Nu är det dessutom så käckt, att en av mina killar i innebandylaget är sonson till mannen som grundade Triumfglass. Eftersom det är en väldigt rar kille, så kunde jag hämta hem en rejäl kasse med olika goda glassar häromdagen. De kompletterades med såser, maränger och lite annat smått o gott och vips så hade vi en vådligt en god glassbuffé med en sisådär 7-8 sorters glass.


Det blev ju en del funderingar vilka glassar som skulle smakas på - det fanns begränsad plats kvar i magen.. Mammas favoriter blev nog romrussin och mango/passion-sorbén, den senare föll många i smaken. Det blir nog fler av den i sommar om det blir varmt! Limoncellon var också god. Och så min älsklingsglass: Triumfs chokladglass, den är så god!


Här sitter mamma och Daniel och funderar över glassarna, samtidigt som hon berättar om hur de åkte till Glassfabriken när hon var liten.

Vi glömde tråkigt nog att ta foton. Annars brukar ju mobilerna komma fram stup i kvarten, men det berodde kanske på att vi hade så trevligt? 😉

Tråkigt nog kunde inte David komma eftersom han jobbar, och pappa & Elisabeth är ju fortfarande i värmen. Men mamma blev glatt överraskad i fredags, när det kom blombud.


Den här vackra buketten kom från "kanarierna" och den blev mamma väldigt glad över.

En bra dag blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar