fredag 29 september 2017

Värme

Det har varit några sköna dagar den senaste veckan, med temperaturer upp till 20 grader. Med tanke på hur sommaren varit, får det väl räknas som sommarvärme.. 😉

Thomas började klippa gräsmattan för förhoppningsvis sista gången den här sommaren, och det gick ju bra. I fem minuter. Sedan sa vår klippare oooiiiirrp, oooooiiiirrrp och så var den tvärdöd. Den har tjänat oss väl de åtta år vi haft den, för våra första år i Fräntorp var det tufft att vara gräsklippare. Vi hade vad som brukar kallas för en eftersatt trädgård, med buskar, tuvor, nässlor, tistlar.. Gräs fanns det inte så mycket, mossa desto mer. Men vi tänkte att om vi klipper envist och hyfsat ofta, så kommer nog gräset tillbaka och det andra som vi inte vill ha försvinner. Och minsann blev det inte så!
Vi har ju haft hjälp av ett antal hundar som grävt lite också (väldigt bra för att får bort mossa!)
Hursomhelst, min sambo fick hastigt och mindre lustigt åka iväg och köpa en ny, något vi hade hoppats skulle vänta till våren.
En sådan här stilig blev det, en med sladd den här gången också.Idag har Linda och jag varit ute på Hyllis och fixat lite. Det är sista veckan och hon har verkligen fått sålt mycket. Ni som inte vet vad Hyllis är, ska veta att det är en himla bra uppfinning!  Man rensar sina skåp och garderober och prismärker det. Sedan hyr man en hylla och en klädstång på Hyllis och åker dit & lämnar det man vill sälja, och åker hem igen. Hyllis säljer dina saker, fixar till i hyllorna och håller koll. Vill man, kan man fylla på med fler varor efter hand. När man tycker att det räcker, städar man ur sin hylla och så sätts pengarna in på ditt konto. Ett fantastiskt enkelt sätt att sälja sina grejor på, istället för att ha ett bord på en loppis där man måste stå en hel dag.

Lindas hylla på Hyllis
Foto: Linda

Till sist!
Grattis till min syster Marianne, som hämtade hem en ny bil idag. Nu ska hon förhoppningsvis ta sig fram på grusvägarna i härrydaskogarna i höst och vinter!

2 kommentarer:

  1. Så typiskt med gräsklipparen. Det där med hyllis verkade ju jättesmart. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Hyllis är faktiskt jättebra! Kramen

      Radera