tisdag 19 mars 2019

Magplask

Det blev som ett magplask i söndags. Vet inte riktigt vad som hände med killarna, om det var nerver, vilja eller bara inte orken fanns. Det sistnämnda tror jag inte på, för de är vältränade.
Hursomhelst, vi förlorade stort, alldeles för stort. Och för att göra det hela ännu värre - Floda förlorade också, så hade vi gjort jobbet, hade vi spelat kval till allsvenskan i helgen som kommer.
Jaja, shit happens. Vi har gjort vår bästa säsong någonsin, och om ett par dagar känns det nog bättre. Nu blir det ett par veckors ledighet, vilket känns väldigt skönt.

Pollenallergin har blommat ut till fullo. Jag hostar, nyser snörvlar och flämtar trots att jag gått upp i medicineringen, dubblat det tom. Får nog öka ytterliga på nässpray och astmasprayerna, för nu är det tungt. Undras hur det blir när det brakar igång på riktigt..?

Vi har fått tag i en jurist inför Lindas omprövning till sjukersättningen. Ska scanna in och skicka iväg en stor lunta papper idag, och ytterligare är på väg från FK. Tro iofs det är dokument vi redan har, men de får skicka dem ändå.
Tyvärr har dokumentationen från AF raderats. Vi visste inte att den gör det efter tre år, och det verkar som Lindas HL från den första aktivitetsersättningen skött det via telefon, för det finns inget sparat hos FK heller.
Vi får se vad juristen kan göra. Tidigare om åren har han varit i princip 100% i sina ärenden (känner till honom sedan tidigare, han är mycket duktig) men nu är det nya tider, med helt sanslöst konstiga beslut från FK. Nästan alla ärenden går vidare till Förvaltningsrätten. Där blir det ju väldigt godtyckligt, det beror ju på vilken politisk åskådning nämndemännen har. Är det alliansen och SDare, blir det inte godkänt även om det är helt klockrena ansökningar, så en del går vidare ännu högre i systemet.
Det känns inte speciellt rättssäkert längre när man vet hur det fungerar. Nu när politiken spretar så  mycket när det gäller välfärdssystemen, gäller det verkligen att det sitter "rätt" nämndemän i domstolarna.
Tänk vad detta kostar pengar och lidande! Och så mycket sjukare människor blir på vägen, dessutom förstörs deras ekonomi fullständigt. Det går ju inte fort precis, och under tiden blir de helt utan inkomst.

Det känns som Sverige är i fritt fall när det gäller trygghetssystemen.
Oavsett om det gäller sjuka, gamla, funktionshindrade pga skador el sjukdomar - alla råkar illa ut nu.
Hoppas, hoppas att det vänder snart, för fortsätter det här kommer det bli ännu värre. Redan nu blir ju helt vanligt, skötsamt folk hemlösa pga de inte får behålla sina jobb och sin sjukpenning.

Jag är rädd att suicidtalen kommer att öka i skarp kurva, bla när det gäller ME-sjuka. Många är ensamma, familj och vänner har försvunnit efter många års sjukdom. De har ingen som kan hjälpa dem att föra sin talan, har ofta oerhört liten ekonomi och har inte råd till juristhjälp. De får ingen hjälp av vare sig sjukvård, Försäkringskassan eller kommunerna vilket gör att de inte har ens en anständig levnadsstandard.
För tio år sedan trodde jag inte det här skulle hända. Men förutsättningarna ändras hela tiden, förr var det till det bättre - nu ständigt till det sämre.


2 kommentarer:

  1. Vårt rättssytem är onekligen speciellt. Det borde ju inte hänga på politiska åsikter utan juridiska grunder när beslut tas. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man tycker ju det känns ganska osäkert!
      Kram

      Radera