onsdag 12 december 2007

Andra dagar...

...känns det ganska ok, även om värken slagit till lite väl mycket den sista tiden.

Var på "inte-julbords-middag" med styrelsen igår. Åt en mycket god spansk pasta med kalv, en väldigt god och välkryddad tomatsås med vitlök. Sedan blev den Spansk Creme Brulé, jättegott! Desserten var lite annorlunda än den brylépudding vi brukar servera, inte lika söt, flamberat socker ovanpå och ingen karamellsås. Gott, spanskt rödvin serverades till. En mycket god middag mao!
Sedan tycker jag inte riktigt om det här att gå ut på middag på föreningens bekostnad, men ännusålänge är jag nedröstad när det gäller det. Tycker vi kunde göra något trevligt här i stället, till betydligt mindre kostnad. Framförallt nu när vi höjde medlemsavgiften med 4,5%...

Var hos en av medlemmarna idag. Hennes man gick bort för ett tag sedan, och jag kände att jag ville ge henne en blomma. Det är en otroligt mysig, glad och pigg liten kvinna. Jag trodde hon var i mammas ålder, men hon är 11 år äldre, 81 år! Helt fantsiskt, ingen kan ana det när man ser henne! Hoppas jag får vara lika pigg och glad som hon, när jag kommer upp i den åldern!

Apropå pigg, var just inne hos Svägerskan en snabbis. Skönt att se henne så mycket piggare. Hon är nog långtifrån bra, men ändå, mycket mer energi i rösten och glimten fanns i ögat igen. Härligt!

Pratade med veterinären idag. Vi funderar på det här med att kastrera Fred. Av flera anledningar - att han inte ska må så dåligt när tjejerna är i för- och efterlöp, att kunna ha dem hemma även när de löper och sist men inte minst slipper man ju eventuella prostataproblem. Han börjar ju komma upp i åren och vi avlar ju inte mer på honom. Sambon har varit väldigt negativ till det förut, men nu var det faktiskt han som förde det på tal.
Hur som helst, hon berättade lite om den kemiska varianten, där det nu finns en ganska ny metod som sker med hjälp av ett chip. Enligt henne ska den funka likadant som kirurgisk kastrering. Dvs signalerna till hjärnan blockeras så testesteronproduktionen stannar av helt. Hon visste inga andra biverkningar än de som blir när man opererar, och de skiljer sig mycket från individ till individ. Fnderingarna är nu om vi ska testa den kemiska och om det fungerar bra, och Freddan mår bra sedan operera honom. Vi får väl se vad vi gör, men en sak är säker - det får inte påverka honom negativt, isf blir det inget.

Det var det för idag.


Värkbruten, men glad idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar