måndag 10 februari 2014

Min måndagslista


Yohanna brukar köra en Måndagslista där hon listar saker att vara glad för. Tänkte ta efter den iaf denna veckan, för det har varit lite väl trist här ett tag. Och jag har faktiskt en hel del att vara lycklig för :)

* Förra helgen åkte vi till Daniel. Äntligen fick jag se hur det blev i hans lägenhet med nya tapeter, nymålat och alla möbler på plats. Det blev precis så fint som jag trodde, verkligen kanon! Det var min första utflykt sedan operationen.

* Igår tog vi utflykt nr 2, till Linda. Hon har fixat lite och fått köket renoverat, det blev också jättesnyggt. På vägen dit skulle vi till apoteket. Thomas lämnade mig på en parkering där jag hade skitkul, fräste runt som en dåre och testade hur benen klarade av pedalerna. Panikbromsade, gasade och sladdade runt för det vilda och hade härliga tider i några minuter. Högerbenet höll bra, vilket ju är det viktigaste, fick ganska ont i vänster men det används ju inte så mycket. Två kvinnor blev väldigt misstänksamma mot mig, så jag fick stanna och förklara vad jag höll på med.. Insåg då att det förstås såg ganska mysko ut när jag körde runt med Zafiran på en halvöde parkering på en söndagskväll.. ;)

* I dag tog jag bilen själv till sjukgymnasten för första besöket på mottagningen sedan operationen. Det gick jättebra, Maria var väldigt nöjd. Har förbättrats mycket sedan hon var hemma, och ska fortsätta träna hemma ett par veckor till. Sedan ska jag äntligen få åka ner och träna på rehab, så skönt det ska bli! Ska lägga en krycka när jag går inne för att skona nacken som ganska mycket stryk just nu. Ska försöka hitta lite plan mark här hemma (hm, bor man i sluttningen på ett berg är det inte helt lätt) så jag kan börja gå ute. Men får fortfarande inte gå ute om det är halt, så nu får det förbanne mig fortsätta töa!
Måste dock köpa nya skor, det visade sig att jag har slitit mina så snett att det skilde en cm på längden på benen när jag hade skorna på mig. Blev lite oroligt där, men så mätte vi utan skor, och då var det ok - puh! 
Om två veckor ska jag på återbesök på Ortopeden, röntgen och läkarbesök står på tapeten. Dagen efter börjar träningen, yes! :D

* Framstegen duggar tätt med bilkörningen förstås, går upp och ner för trapporna ganska bra, lagar mat då och då, cyklar på motionscykeln varannan dag, max fem minuter tillåtet ;), och lyckan var stor igår när jag klarade av att kliva i badkaret för första gången.  Har ju fått stå på golvet och duscha, men nu ska det bli ordning på duschandet också. (Vi har alltså ett badkar som är dubbelt så stort som dem som tillverkas idag -min arbetsterapeut hade aldrig sett ett så stort) Dessutom behöver jag inte längre tillbringa så mycket tid på övervåningen, utan nu kan jag leva mer normalt. Kan iofs inte göra så mycket ännu, men ändå - det går framåt.. :)


22 år och testar mammas fina tunika á la 60-70-tal :)
Bilden tagen 1980 i mitt föräldrahem i Väröbacka

Nu kommer väl det svåraste bli att inte skena iväg med allt för fort, men jag har ju en sambo och två barn som ser till att jag tar det lugnt. De har järnkoll kan jag meddela de som oroar sig.
Men fattar ni hur skönt det är?! Äntligen tar jag tillbaka mitt liv igen, förhoppningsvis med betydligt mycket mindre värk. Att mina gamla skador finns kvar är ju som det är, men att äntligen snart kunna gå igen, att kunna göra något själv, utan hjälp... 
Mmm, så gott det känns! :D

* Glömde ju det viktigaste - OS är ju igång och vi har Viasat-parabol. Så jag tror vi har typ 10-12 kanaler att zappa mellan. Fokus bli på hockeyn förstås, curling och skidor. Ganska trivsamt i tv-soffan :D

Och så har Daniel för första gången bytt klubb. Han har varit Frölunda IBK trogen sedan han var 10 år men har egentligen inte tränat något alls den här säsongen. Ett par matcher i den gröna tröjan har det blivit men inte mer. Istället har det blivit korpen. Men nu blev han erbjuden att spela med Backadalen de sista matcherna den här säsongen och det kommer han att göra. 

Och så får det bli för i dag. Kaffet kallnar och jag ska rädda lite godis ur skålen som Thomas just nu håller på att länsa .. 
:DInga kommentarer:

Skicka en kommentar