måndag 23 mars 2015

Äntligen, nytt jobb och silvermedalj

Äntligen, äntligen är jag fri från hostan. Har ingen aning om vad som drabbade mig, men det tog mer än två månader att bli av med eländet. Nu har jag börjat ta några extra svängar i trapporna varje dag och i förmiddags tog jag äntligen första svängen på motionscykeln. Puls på alldeles för mycket efter fem minuter och ont i benen, men åh så skönt!!

Bildresultat för volvo personvagnarJag har son som är väldigt nöjd idag. Han har nämligen börjat sitt nya jobb idag, han har fått visstid på Volvo. Att gå ifrån Bring var inget svårt beslut. Han har blivit väldigt illa behandlad av dem, och först när han visade att han tänkte sluta, blev det fart. Men man kan inte slita ut någon, och gång på gång svika givna löften. inte ens som arbetsgivare. Även om han nu blir anställd av Lernia, så ger det iaf bra lön, bra villkor och en mer seriös arbetsgivare. Skönt!


Igår spelade JAS-killarna final i Juniorallsvenskan. De förlorade den, men jädrar i skogen så stolt jag är över killarna. Ingen mer än vi själva trodde de skulle komma så långt, och just nu är jag bara glad. Killarna deppar nog förstås och lär göra det ett tag till, men om ett tag kommer nog glädjen.
Anne var här igår eftermiddag och vi följde matchen via webben. Efter en stund blev det ganska livat, när Thomas samtidigt tittade på Frölundas 6e match i kvartfinalserien i hockey.
Haha, tur att hundar vet att hojtande, tjutande och skrik betyder Mariekex i massor!

Bildresultat för mariekex
Väldigt bra belöning till hundarna när det blir mål!

Jag blev uppringd av Mange, en av tränarna i damlaget igår. De ska spela kval till Div 1 om ett par veckor, och han undrade om jag ville vara med och stötta tjejerna. Jag blev jätteglad över förfrågan och tackade förstås ja. Så nu har jag förlängt säsongen 3 veckor till, och det tillsammans med två tränare som jag gillar skarpt och ett härligt gäng tjejer.
Mina egna killar har gått på semester. Vi fixade nytt kontrakt i Div 1, bra gjort! Förutsättningarna har varit bedrövliga. Vi åkte ju ur vår träningshall i vintras pga ombyggnad och fick kuska runt med mycket sena träningstider i träningshallar som låg ganska avsides. Dessutom fick vi tre långa matchuppehåll som verkligen inte gynnade oss.
Hur det blir i fortsättningen får vi se. Om jag får nytt kontrakt, eller om jag vill fortsätta växer nog fram under våren. Ingen aning just nu, vi får se.

Vi har haft några härliga vårdagar med temperatur över 10 grader, men i helgen blev det kallt igen, med isande vindar. Men nu är iaf våren på ingång och snart är det sommar. Längtar ut i bersån, med kaffekopp och bra bok i soffan! :)
Bildresultat för tujahäckOch i år ska jag äntligen fixa gräsklippningen! Trodde ju i min enfald att jag skulle klara det redan förra året, men så blev det ju inte. Nu i vår tänker vi plantera en tujahäck utefter gångbanan så vi får lite skydd där. Av någon anledning tror en hel del hundägare att bara för att vi inte har staket där, är det ok att släppa upp hundarna ända fram till kompostgallren som håller våra hundar i trädgården. Dvs låter de sina hundar göra sina behöv i halva vår trädgård.. Men nu ska det bli stopp på det iaf. Vi får ju dessutom lite grönt och vackert även på vintern, helt ok!


Orkar och hinner vi ska vi fixa gångarna också. De flesta av våra gamla Mala-plattor är fortfarande i hyfsat skick, så vi ska försöka behålla dem. Kanske inte de vackraste som finns, men det är ju en del av familjens historia. Farfar hade cementgjuteri i Mala, en mil norr om Hässleholm. Våra röda och grå singelplattor kommer därifrån. Kan fortfarande fnissa åt hur det förmodligen lät när min morfar och farfar köpslog... Riktiga rackargubbar båda två, som aldrig ville lägga ett öre för mycket, men gärna tog hutlöst betalt och hade flockar av rävar bakom öronen.

Och så, Gamla Bettan klarade ett år till! Ja, hon fick en tvåa på bromsrören, men det var bara lite rost på dem och jag tror att det kommer från äventyret när hon på egen hand rullade tvärsöver gatan två(!!) gånger, upp på trottoaren och inte i grannens häck. Låter mysko, och tro mig: Det ÄR mysko. Förmodligen fick hon hjälp av ungdomar. Hur som helst, på torsdag får jag gå upp äckligt tidigt, ska lämna in henne på Ärlebo i Varberg kl 9.00, isch. Men belöningen blir fika några timmar hos mamma och en hel och inte så ren bil.

Dax för en kopp kaffe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar