lördag 4 april 2015

Glad Påsk

Idag har vi varit hos mamma i Varberg på kombinerad påskmiddag och födelsedagsfirande.
Mamma fyllde år för snart en månad sedan och Thomas fyller på måndag. Vi bestämde redan i julas att den här dagen skulle vi träffas, och så blev det.
Mamma bjöd på en favorit från min uppväxt, biff med lök som stekts i ugn, såååå himla gott! Till fika blev det Almondytårtor, bla min favorit Philadelfia. Den smaka cheesecake och är så god att det är svårt att sluta äta den :)
En trevlig eftermiddag blev det, extra bonus var ju att båda mina fina barn var med. ♥

Veckan som gick blev mycket intensiv. I onsdags fick Linda tillgång till sin nya lägenhet. Vi visste ju att den kanske var risig, men det var lite värre än väntat. I sig är det en kanonlägenhet, men det ÄR en hel del som måste göras. Bla är det en del eldragning som är helt sanslös, tapeter som måste rivas ner, väldigt dålig parkett och lukt från kylen (de hade lämnat någon obestämd mat kvar, stängt av strömmen och stängt dörren - i en hel månad..) och i klädkammaren. Dessutom ganska dåligt städat. Det blev en liten chock för Linda, och en stund kändes det nog inte något vidare. Men efter att vi kollat igenom lägenheten med Thomas senare på kvällen, hämtat färg och att bovärden med snickare kom på en akutträff på torsdagen känns det bättre igen. På tisdag får hon reda på hur mycket hon/vi får hjälp med. Det var en mycket lång lista med åtgärder bovärden fick, och alla höll han med om - han tom la till några till. Så förhoppningsvis kommer vi inte att behöva fixa så mycket som vi trodde, kan han bara få till det med målarna behöver vi bara måla hallen och klädkammaren.
Nu har vi redan skurat kyl, frys och klädkammaren med nästan bara Ajax, ställt in glas med ättika i klädkammaren och skurat ren balkongen. Förhoppningsvis försvinner den dåliga lukten, annars får vi ta till nya knep.
Lägenheten kommer att bli härlig, balkongen är stor och fin i västläge, med stora träd som skuggar så det inte blir för varmt på sommaren. Vi har redan varit ute och handlat två sköna stolar till balkongen, och i morgon ska vi till Mio och ändra beställningen på köksbord. Det får bli ett likadant som hon köpt, men lite mindre bara. Om jag känner min vackra dotterrätt, hittar hon säkert något mer hon behöver.. ;)

I dag spelade Partilles damer DI 1 kval i Oskarshamn. De vann med 6-4, och nu blir det returmöte nästa söndag i Ugglums Sporthall. Eftersom jag är helt övertygad om att de vinner den matchen också, blir det en härlig vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar