måndag 28 november 2016

Det händer en del

Det har varit fullt upp sedan sist.
Dräneringen av huset är igång. Kanske inte med raketfart, men sakta och säkert. Tror jag. Firman vi anlitat har en italienare som gärna gör saker på sitt sätt, handgräver och är väldigt, väldigt noggrann. Dessutom vill han helst inte ha hjälp av någon annan än sin fru (!!) - han säger att han vill åtminstone gräva runt huset själv så inget blir avgrävt. Det får han gärna göra, vi har inte bråttom. Så länge hans chef tycker det ok, fungerar det bra för oss, Thomas får sova utan väsnandes maskiner och en massa brötande.
Det är faktiskt lite trivsamt, det här paret skojar och skämtar med varandra hela tiden, man hör dem skratta hela dagarna. De jobbar dessutom som attan - på ett par dagar har de fraktat bort 10 ton jord och sten.
Det är kanske inte som firmor brukar göra, men vi slipper att få hela trädgården förstörd, och även om det tar lite längre tid, känns det helt ok.


Adventsstöket är avklarat till viss del, några fönster kvar att putsa bara. Får se när det blir gjort - de blir ju tyvärr inte rena av sig själva. Plockat fram belysning, tomtar och en massa ljus. Granen får vänta lite till.


Ljusen kom till hands idag när gaspannan helt plötsligt lade av. Det blev riktigt kallt eftersom eländet valde att ta en paus den enda natten vi hade flera minusgrader.  Men servicetekniker kom, bytte några delar och nu har den pustat igång igen. För en stund sedan hade vi iaf 18 grader, nästan som sommar.. ;)


Sedan har jag varit och hämtat en mycket lättad dotter på Stora Holms trafikövningsplats där hon körde Risk 2an, dvs halkkörningen. Som den tvärsäkra mamman visste fick hon inga problem att klara den, men hon var väldigt nervös på förmiddagen. Nu vilar hon välförtjänt hemma på soffan.
Grattis sötis, nu är det bara plugget kvar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar