onsdag 25 december 2019

Schwosh..

Attans så snabbt julen försvann!

Jag har handlat, planerat och handlat igen.
Och städat lite.
Väldigt lite..
Thomas har fixat i källaren, murat, putsat och målat i "rummet" och målat en del av källargolven. Det blev jättefint!
Lagat mat i långa banor, inte bara julmat utan gulasch, kalops och köttfärssås också för att Thomas ska kunna ha mat med sig till jobbet.
Revben och köttbullar i två omgångar, för vi tjuvsmakade för mycket.. 😉
Jansons Frestelse till två middagar, Marianne fixade den stora till julafton, och den var väldigt god!
Linda gjorde Rocky Road, kan inte leva utan den och en julcheesecake som vi får äta på nyår, för vi orkade inte äta den..
Mamma fixade hemgjord brun- och rödkål, det är sååå gott.
Och så julens absoluta måste: riktig skånsk sillsallad. Ingen kan göra den så perfekt som min Mamma! Kan inte komma ihåg en enda jul utan den, det funkar bara inte.
Och så Thomas hemfixade julskinka.
Vilket började med katastrof och slutade väldigt gott..
Den första skinkan var något av det vidrigaste vi varit med om. Den såg jättefin ut, 5,5 kg, stor och jämn och fräsch. När Thomas tog ut det, ramlade den isär i småbitar, det var en vidrig, sliskigt brun vätska och fettet rann som någon slags klister.. Den smakade inte ruttet utan bara vidrigt otäckt. VI vet inte vad som var fel på den men, det blev en snabbresa till ICA Maxi där Viktoria fixade så jag fick två nya, mindre skinkor och lite annat smått o gott.
Thomas fixade den nya skinkan och det blev helt perfekt, så skönt!



En omgång köttbullar


Håller koll på Fräntorp


Julbordet på julafton anno 2019
De två dagarna innan blev det buffé,
då hade vi ingen hungrig, helt unnderbar 
bullmastiff vid namn Mia med oss. 😉


Granen, så jag älskar när den står i sitt hörn.
Det känns så varmt och mysigt.

På söndagen den 22 kom älskade svärmor Mona hit på det första julfirandet. Vi hade en jättemysig, lugn kväll. Lyckades komma ihåg att ta en bild - glömde det resten av helgen förstås som vanligt..


Den 23e kom Daniel, Karin, Linda och Lindas pojkvän Martin på traditionell uppesittarkväll. Det var första gången vi träffade Martin och det var verkligen ett trevligt möte! Precis som resten av kvällen förstås, mat, Bingolotto till killarnas förtvivlan och massa skratt och godis.

Och så på julafton hämtade jag Mamma och Anneli i Varberg, När vi kom hem, hade Linda kommit och börjat koka potatis, fixa ugn och annat, Marianne kom med Jansons Frestelse och sedan var julafton igång. Jättemysigt förstås.
Linda åkte iväg efter ett par timmar för att träffa Daniel, Karin och pappans släkt i Mölndal. På kvällen körde jag hem varbergarna igen.

Tråkigt nog kraschade Thomas i en rejäl förkylning som vuxit sig starkare den senaste veckan. Han fick sjukskriva sig och och åka hem från jobbet i måndags, och tillbringade hela julafton i sängen. Satt uppe när jag kom hem från Varberg igår kväll, men mår inget vidare. Har inte orkat upp idag, vi får se hur det blir ikväll.

Snabbvisit i Helsingborg till Pappa och Elisabeth, innebandymatch och all julplanering - det hör liksom till och det är så roligt. 
Nu kommer det bli vila, ingen matlagning på flera dagar. Vi har en hel del kvar, och kan bara ta det lugnt.
Kroppen är trött, jättetrött, men det är det värt när det handlar om människor och saker man älskar.

Ha en riktigt skön fortsättning på helgen! 💝

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar