tisdag 30 november 2021

Ella, vår älskade lilla olycksfågel


Nu ligger hon och sover, vår lilla krångelfia.
Det har varit ett väldigt tufft dygn för henne (och för oss)

Hon fick ett anfall i natt vid halv tre, ett på förmiddagen vid kl 9.00 och så ett vid kvart över tolv. 
Det var bara att ringa Blå Stjärnan och sedan åka dit.
Vi kom in snabbt och jag fick berätta hennes krokiga historia några gånger.
Veterinären var lyhörd, noggrann och har en plan för hur vi ska går vidare. Vi vill att han verkligen ska utreda henne från scratch och han är, precis som vi, helt inne på att vi inte ger oss förrän vi hittat en anledning till anfallen

Hon har ju haft vad vi kallar kramper förut. De har varit av en lite annorlunda sort, som vi dels har trott varit dels vätskebrist och även hormonrelaterat. Även veterinärerna har varit inne på det. 
Men det fortsatte komma kramper efter operationen i somras, ett var 4e till 6e vecka. De senaste tre veckorna fick hon två och de har sakta ändrat karaktär. Vi hade bestämt att börja utreda henne efter nyår, men den planen ändrades snabbt idag efter de tre anfallen hon fick på mindre än tolv timmar.

Nu har vi lite tur, det kommer en neurolog från Helsingborg som Blå Stjärnan brukar konsultera på onsdag, och vi fick en tid till henne. Hon och Ellas veterinär kommer att göra en utredningsplan, troligtvis blir det MR osv.
Massor av blodprover är tagna, Ella fick en boost av ep-medicin i sprutor på sjukhuset och ska börja sin medicinering i morgon. Vi har också fått akutmedicin som ska användas om hon får fler anfall.
Nu får vi se vad de hittar, vi kan bara hoppas på en "bra" diagnos.

Annars?
Tja, vi väntar in snöoväder som ska dra in i natt. Två omgångar ska dra in fram till onsdag och det kan i värsta fall komma en halvmeter snö. Tillsammans med blåsten kan det bli riktigt tuffa dagar.
Så efter att jag kom hem med Ella ikväll, ringde jag Linda. Vi hade tänkt åka och handla i morgon, men vi bestämde at vi gör det ikväll. Jag passade också på att åka ut till Björlanda och lämna innebandyväskorna som jag hade hemma efter matchen i onsdags. Vi hämtade medicinen till Ella också förstås.

Så nu sitter vi och kollar på två sanslöst duktiga kinesiska bordtennisspelare, äter lussekatter och hämtar andan. Klockan är tjugo över två, och det är dags för denna gamla tant att krypa till kojs.
Vi får se hur det ser ut när jag vaknar i morgon - så här vackert är det nu:




En bra sak, bland flera, trots allt:
Denna grymma kvinna blev vald till statsminister idag - igen.
Den här gången går hon till kungs också! 😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar