fredag 1 februari 2008

Regn, regn, regn

Vi sa det, Sambon och jag, att det är nog tur att inte regnet som ramlat ner i vinter kommit som snö. Då hade vi nog haft upp till taknocken nu... Vi har aldrig haft så mycket vatten på gräsmattan, det är så mättat i leran att det inte sväljer mer. "Ängen" på baksidan är stundtals som en stor sjö. Sanslöst!
Snödropparna blommade redan 6 januari, men det är faktiskt inte rekord - ett år blommade de den 5:e.

Tagit det ganska lugnt idag. Tvättat handlat och plockat lite. Har oxå kollat upp och bokat en del för en innebandycup vi ska åka till 1 - 4 maj i Falun. Det ska bli kul! Vi blir 6 ledare och ca 22 - 24 killar. Tågresa och hotell är klart, anmälningarna också, så nu är det bara småplanering kvar.

Läste i GT idag om en kvinna från Jemen som Migrationsverket vill avvisa. Hon, hennes nu döende, cancersjuka mamma och gravt utvecklingsstörde bror kom hit för 3 år sedan. Hennes pappa är försvunnen i Jemen sedan han återvände och antas vara död. Det innebär att han naturligtvis inte kan godkänna hennes äktenskap. Nu är hon gravid, vilket i Jemen tydligen anses vara ett äktenskapsbrott (eftersom hennes far inte godkänt äktenskapet). Barnet kommer att förklaras utomäktenskapligt och hon kommer att dömas till stening eller livstids fängelse. Och dessa människor ska utvisas! Förstår inte hur tjänstemännen resonerar. Har vi det så fattigt i vårt land att vi inte kan hjälpa människor i nöd???? Att politiker och tjänstemän har regler att gå efter är ju självklart, men var finns empatin? Var finns mänskligheten? Var finns det sunda förnuftet?
Oavsett om hennes mamma blir frisk - hur ska de klara sig? Det finns inget förnuft någonstans i det här. Man blir ledsen och förbaskad när man läser sådant här. Och det får man göra alldeles för ofta...

Idag skulle mina föräldrar varit gifta i 50 år, om de inte skilts åt. Och genast kom jag på det otroliga. Så gammal blir jag till sommaren... Huga, känner mig verkligen inte som barndomens tanter, med blommig klänning och foto på jubilaren och alla blommorna.. ;)

Och så kommer nästa fundering - vad ska Dottern få när hon fyller 18??? Har absolut ingen aning. Men hon kommer kanske med något förslag, typ piercing, eller tatuering eller något sådan... :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar