fredag 16 december 2011

Dålig på att skriva

Är dålig på att skriva igen. Kan inte skylla på något egentligen, men får väl ta tag i det. Lite är det väl för att jag funderar på vart den här bloggen ska ta vägen. Har inga ambitioner om att bli storbloggare, men ibland vill jag skriva om saker som retar upp mig, engagerar mig, eller sådant jag bara bryr mig om. Men så funderar jag på om jag verkligen har lust att tackla de där idiotkommentarerna som man får, säkert som ett brev på posten. Samtidigt blir jag ju irriterad på mig själv för att jag ens tänker så.

Thomas har börjat på skiftet igen. Bara tillfälligt, sedan ska han jobba bara nätter. Det blir nog bättre för honom, han vantrivs otroligt mycket just nu med idiotschemat han har. Hur kan man lägga om dagtid till att jobba dagtid vecka ett, för att sedan vecka två jobba 11 - 20, fredagar 7-15...??? Fördelen med dagtid försvinner ju helt och hållet, kroppen tappar ju rytmen och man får samma sömnproblem som med skiften! Nu fick han frågan om han kan jobba nätter på ett schema med 3 ledig 3, och det blev han ju väldigt glad för. Bra gubbar att jobba med också. Gott! Att det ger lite mer i plånboken är ju förstås ganska ok oxå.. ;)
Fick gjort en riktig värdering på huset för vi bestämde oss för att byta bank när det gäller huslånet. SBAB hade betydligt mycket lägre räntor än vår gamla bank - som inte kunde/ville matcha det vi kunde få på SBAB. Eftersom det skilde 0.8% så var det inget att fundera över! Vi fick en bra värdehöjning på huset, och mäklaren från Skandiamäklarna var en väldigt trevlig tjej, som verkade väldigt kunnig. Att hon skrev väldigt bra saker på besiktingsprotokollet gjorde oss inte mindre nöjda. Nu har vi inga bottenlån, sänkte räntorna med drygt 1% om man slår ut kostnaden på hela lånet. Det är mycket pengar, det! Att vi dessutom fick ett sparkonto med ränta på 3.25% gör ju inte saken sämre.. Det sägs att de ska öppna "riktig" bank under året, då kanske det blir läge att flytta resten också. Vi får se. Bra bemötande fick vi, och otroligt snabbt gick det iaf.

Fick hem hundtäcken och tuggben idag. Beställde från Häromi i söndags och hämtade dem idag, bra! :) Hade ett Hurrtatäcke sedan tidigare, men det räcker ju inte när man har fyra hundar. Fred och Dippen behöver ha lite extrahjälp för att hålla värmen nu när de börjar komma till åren, och det ÄR väldigt skönt att slippa ha fuktiga hundar i ett par timmar efter man kommit in. Så nu blir det täcken på för hela högen :) Det verkar dessutom som de gillar det. Syrran har ju till sina också, och häromdagen när jag skulle rasta dem, ville Kola inte gå ut förrän jag visade henne täcket! ;)
 Värmetäcke, Hurtta Pro

Nu är det dax att inviga täckena och ta en nattpromenad - om jyckarna släpper tuggbenen, förstås. Imorgon ska jag försöka planera för julmat och sådant, det börjar väl bli dax för det kanske ;)


Kramar :)

1 kommentar:

  1. Men när du skriver är det alltid lika roligt att läsa. Nåja, det är ju inte alltid roligt det du har varit med om, men du fattar!!!! Kram från oss!

    SvaraRadera