onsdag 28 december 2011

Skinkan slut

Jahaja, nu är skinkan och vörtbrödet slut  och då är väl julen slut också?
Hade tänkt att fylla på förråden idag, men det var slut på Kvantum också. Lite förvånad, det brukar väl finnas kvar till efter nyår?
Men granen och julstakarna får allt stå kvar en vecka eller två till, och pepparkakor, glögg och julmust finns det ju fortfarande ;)

Julen har varit lugn och skön. Hämtade mamma och yngsta systern i Varberg dan före dopparda´n. Lite god mat på kvällen, och trevligt prat. Julafton blev förstås en dag i matens och chokladkartongernas tecken. Vi hade bestämt att inte köpa några dyra julklappar. Men ungarna hade köpt jättefina fårskinnstofflor till mig som nog var lite dyrare än vad som var tänkt.. Sköna är de verkligen! :)

På juldagen körde jag ner dem igen, och resten av helgen har gått i slappandets tecken. Väldigt skönt!

Citrus har börjat löpa, så nu är det full passning - på Fred. Gammal är han, men han skulle nog ta chansen om han fick vilket ju inte är så bra - Citrus är ju hans barnbarn.. Vi vill inte lämna bort honom mer, han blir stressad och börjar skaka bara vi ska åka bil. Det räckte att mamma, syrran och hennes hund kom hit, så blev han darrig och gick undan. Så eftersom vi inte har någon att lämna Citrus till, får vi försöka lösa det iaf. Nu när det närmar sig höglöp får vi helt enkelt separera dem.
Pratade med veterinären förra veckan om kemisk kastrering. Hon sa att det inte är några problem med äldre hundar, så vi kommer nog att göra det på Fred. Nu var det försent, det tar visst 8 veckor innan det är sas klart.
Thomas och jag har bestämt att vi inte tar någon kull på Citrus den här gången, som tanken var från början. Vi väntar till nästa vår istället. Jag känner att jag orkar helt enkelt inte. Det har varit valpar varje år, antingen hos oss eller hos syrran, och med husrenoveringen samtidigt vill inte kroppen mer. Får nog försöka vila ett år och se om det blir bättre. Vi har ju fyra redan, en femte blir nog lite mycket just nu.. För vi vill ju behålla en kille den här gången :)

Nu ska spisen på - en stor hög med pannkakor ska gräddas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar