fredag 30 december 2011

Så trött..


Sigge, en av Citrus valpar som föddes i april 2010

Ja, alltså - det är inga valpar på gång. Det är just därför jag är så trött. Citrus löper, och är på väg in i höglöp - och den som har eller har haft en tik är helt på det klara med vad det innebär. En liten hundtjej som bara önskar sig valpar och gör allt för att ordna det.
Och har man då en hane, nu drygt 12½ år, med massor av rutin som avelshane.. Behöver jag säga mer? Igår kväll tog Daniel med sig Fred ner på sitt rum, vilket innebar att hundkräket sprang upp till den utplacerade grinden och ner igen, om och om igen, enda till Thomas kom från jobbet kl 5 i morse. Resten av morgonen tillbringade jag med Fred i xtrarummet. Klockan halv 9 orkade jag inte lyssna på gnällandet längre, då gick jag upp.. Citrus låg inne i sovrummet och pep hela natten.
Och hon är knappt i höglöp ännu.. Det blir inga roliga två veckor det här! Vi har ju Ditte också, som sympatilöper eller vad hon nu gör - försvarar Citrus gör hon iaf. Stackars Fred smyger runt väggarna för Ditte morrar så fort han kommer inom en meter.

Det är lite oturligt att vi inte har någon som kan ta Citrus den här gången. Fred är helt utesluten att lämna bort. Sedan har var sjuk förra året, klarar han inte stressen av att bli bortlämnad. Han vill inte ens åka bil längre, vilket var väldigt roligt förut. Det var bara att säga "Bilen" så sprang han till dörren. Nu springer han upp i sovrummet istället.. Sist gång vi var hos mamma, skakade han som ett asplöv hela tiden och ville inte gå från ytterdörren. Och nu pratar vi om en hund som ylade av glädje varje gång vi körde in i Varberg för bara drygt ett år sedan. Han brukade inte vilja följa med hem ens..

Jaja, vi får se hur det går. Har inget val, det måste ju funka. Men det blir nog inga roliga dagar och nätter den närmaste tiden. Lite orolig eftersom Fred stressar upp sig så. Han tog mycket stryk när han var sjuk förra hösten.  :/

Nu: Hasse & Tage, Lill Lindfors m.fl :D

1 kommentar:

  1. Ja, det var ju synd att det inte gick fram att jag kunde ta Citrus veckan mellan jul och trettonhelgen

    SvaraRadera