onsdag 14 mars 2012

En gammal bild..En bild från vår trädgård och de som bodde i den. Iaf en sommar. Och det är från barndomsträdgården i V-backa i början av 70-talet. Prinsen och Amigo hette åsnorna. Prinsen var den lille, och hans andranamn kunde ha varit utbrytarkungen. Han var nämligen expert på att ta sig ur hagen genom att krypa under staketet - han tryckte upp det med mulen.. :) Rymningarna var många, men en blev lite speciell. Vanligtvis hittade vi dem innan de kommit från tomten, men den här gången var de puts väck. Sökandet pågick länge och väl, tom polishelikoptern letade. När vi kom helt slut, och ganska förtvivlade, kom granngubben knallande. "Letar ni efter åsnorna?" frågade han. Och det fick vi ju erkänna att vi gjorde. "De står i stallet, jag låste in dem för flera timmar sedan, för de stod utanför hagen" sa han och gick hem.
Odjuren hade varit hemma hela tiden. I vanliga fall brukade de föra ett oherrans oväsen om de var inlåsta på dagen, men nu hade de minsann varit tysta som möss..


Och för allmän info - hela vår trädgård var inte åsnehage. Vi hade en tomt på över 3000 m2 och en del av den var en gammal fruktträdgård med massor av frukträd och vinbärsbuskar, jordgubbs- och potatisland - och något år åsnehage, ett annat år bodde det gäss där..
Det vi kallade för framsidan var faktiskt en fin trädgård med fin gräsmatta, fruktträd (förstås!) och rabatter. Som vissa år hade potatis istf blommor..
Men det är en annan historia!

:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar