onsdag 14 mars 2012

Grattis Linda!

Idag fick min goa dotter ett heltidsjobb som telefonförsäljare. Förhoppningsvis äntligen en seriös arbetsgivare - hon har verkligen inte haft någon tur med dem.. Hon skulle ju fått ett heltidsjobb i en livsmedelsbutik i Majorna, lämnade in papper för nystartsbidrag, provjobbade två dagar och allt skulle vara klart. Ägaren hörde sedan aldrig av sig, och när Linda pratade med Arbetsförmedlingen visade det sig att det inte var första gången han gjorde så, det var flera som hade råkat ut för samma sak. "Han är nog inte så serlös" sa tjänstemannen.. Men varför får han fortsätta att annonsera på AF's Platsbank då? Skulle det inte vara en bra idé att ta bort honom därifrån?
Jag vet ärligt talat inte för vem AF finns. Arbetsgivarna är missnöjda, och jag vet ju från sas första parkett hur dåliga de är på att hjälpa ungdomarna. Skicka ut dem till olika jobbcoachföretag i 6 månader, där de får någonslags kurser, som inte ger varken jobb, utbildning eller kontakter. Daniel har snart gått sina 6 månader och har fortfarande inte fått hjälp med varken jobbsök, cv eller utbildning. Linda har nog inte fått hjälp av AF en enda gång med jobbsök, mer än inloggningsuppgifter till platsbanken och uppmaningen: sök jobb.. Och så en ny jobbcoach. Nu har hon tackat nej till fler coacher och klarar sig själv, med bara en kontakt på AF. men det tog ett tag innan hon fick ha det så.
man undrar ju hur mycket pengar som läggs på de här jobbcoachföretagen, som istället hade kunnat utnyttjas mycket bättre..?

Jag är iaf jätteglad att hon lyckats få jobb igen, och hoppas att hon kommer att trivas! :D

Älskar dig, sötis! ♥

3 kommentarer:

  1. tack, nu borde en va på kommande!

    SvaraRadera
  2. Så kul att det funkade :) Tycker också de där mössorna är jättesöta - dotterna hade en närhon var liten :)

    SvaraRadera