fredag 2 mars 2012

Wow!

Har haft ett par helt tokiga dagar i telefon med diverse olika kundtjänster för adsl-uppkoppling (har krånglat i tre år), digitalbox (krånglat lika länge), ett elavtal som skulle förlängas/bytas och i dag kom ett paket på avvägar och åkte runt på lastbil hela dagen..

För att göra en lång historia lite mindre lång, så benar vi effektivt upp äventyret i punkter :)

1) Elavtalet.. Förlängde mitt elavtal med Vattenfall på tre år, och fantastiskt nog var det nästan 2 öre billigare per kw/H. Var inte riktigt nöjd med villkoren, tjänster som tidigare ingått kostade nu en rejäl slant. Så ringde de från Din El i måndags och gav ett erbjudande som var svårt att stå emot, ytterligare 2 öre billigare och inga årsavgifter. Tjejen sa att de löser allt, säger upp avtal, fixar det nya så att det börjar gälla rätt dag - "Jag ringer dig om det är problem" sa hon. Härligt tyckte jag!
Nu är jag lite ängslig ibland när det gäller avtal, så jag kände att det är nog bäst att kolla att var ok - det var lite kort om tid. Mitt elavtal gick nämligen ut - igår.. Ja jäklar i havet, vilken tur att jag gjorde det. De hade inte sagt upp avtalet med Vattenfall, för det måste jag göra själv, och hon ringde inte tillbaka heller. Dessutom hade avtalet med Din El börjat gälla först den 12:e, inte den 2:e som var bestämt..
Gav tjejstackarn en inte så vänlig harang om vad jag tyckte om hanteringen, och slängde mig på tfn och ringde upp Vattenfall. Som tackolov hjälpte mig att reda ut denna härva. Jag stod ju helt plötsligt med två 3-årsavtal.. Hade jag inte uppmärksammat det här, hade jag gjort begått avtalsbrott och fått betala tusenlappar i ersättning..
Nu fixade en väldigt snäll Jeanette på Vattenfall det för mig, och gav mig dessutom ett ännu bättre avtal - totalt 5 öre lägre än mitt gamla, och ingen årsavgift.. :)
Så nu kan vi andas lugnt i 3 år till.

2) Internetmodemet. Detta elände har jag kämpat med sedan vi flyttade in. Kundtjänsten har menat på att våra bekymmer med att vi blir utslängda stup i kvarten och att uppkopplingen har varit långt under de 12-24 mbit vi ska ha, beror på gamla ledningar.
Men nu pendlade farten mellan 2,5 och 9 mbit - på mindre än en minut! Jag tog tjuren vid hornen och ringde en gång till efter att jag slängts ut fem gånger på två timmar. Och under över alla under, den här gången ringde tekniska supporten upp och sa att de skulle skicka ett nytt modem!
Och hurra!! Nu har det kommit och jag ligger på fantastiska 17,22 mbit!
Tack Tele2 för att vi äntligen har mer än styrfart och att jag nu har surfat i 24 timmar utan att slängas ut en enda gång.
Fast ungarna är ju inte hemma förstås. Vi får väl se vad som händer när de kommer hem igen.

3) Digitalboxen. En HD från Canal Digital. Suck. Vi har fyra. Jajaja, ungarna har var sin utan HD och så vill ju Thomas se på NHL o fotboll - då gäller Viasat. (Två paraboler har vi också, bara så ni vet..)
 Den där HDboxen från Canal Digital har bytts ut mot ny, bytt kablar två eller tre gånger, uppdaterats, omstartats - you name it, vi har gjort allt. Och när det blir lite mer moln och regnar typ som ösregn, då funkar Visatboxen och ungarnas boxar. Men vår lägger av. Direkt. Utan pardon. Och konstigt nog alltid när det är något program som inte går på Viasat.
När killen på kundtjänst sa att vi inte hade fabriksgaranti (Fel, boxen är inte tre år) och den ju är gammal, och att han minsann bara kunde se att vi ringt tre gånger. Om andra saker. Och inte bytt ut boxen. Då fick jag nära på ett hysteriskt sammanbrott. Nästan. Han hörde nog att gränsen var nära, så han skyndade sig att säga att Supporten skulle ringa upp inom 48 timmar och sedan bröts samtalet. Hm, jag trodde det var dit jag ringt. Idag ringde en person och gav ett erbjudande som var ganska ok, så nu kommer det en ny box så småningom, med ångerveckor, rabatter osv. Tack för det och så hoppas vi att vi har bild nästa gång det regnar.

4) Paketet. På villovägar ordentligt. Men eftersom det handlar om en 75-års present till mamma, så får det räcka med att berätta att efter en dags åktur på en lastbil runt Göteborg, hämtade Thomas och jag Paketet på en terminal på Hisingen. Puh, tackolov för det. Men sisådär 2 timmar i tfn och ett par smärre hjärninfarkter blev det på vägen..

Orkade ni läsa hela vägen är ni värda en guldmedalj!

Soffan. Vila. Yes!

Slutar med en stor, varm kram till Pammen som har det tufft och Lycka Till!  Emma som förhoppningsvis tar sig till start på Vasaloppet.

1 kommentar:

 1. Hej Bettan,

  Om detta varit orsaken hela tiden får vi verkligen beklaga att det inte åtgärdats tidigare. Vi hoppas att det fortsatte fungera bättre än innan när barnen också kom hem.

  Med vänliga hälsningar

  Michaela Lindell, Tele2

  michaela.lindell@tele2.com

  SvaraRadera