lördag 5 september 2015

Vilat

Ledsen för tystnaden denna vecka, men både skalle och kropp tog lite slut. Det har varit mycket med innebandyn, och sedan ska ju resten också fungera. Men det är positiv trötthet (kan man kalla det så?) för jag har roligt. Väldigt roligt!

Den här fantastiska vyn över Klarälven hade vi på frukosten.
Vädret var härligt så vi kunde sitta ute och äta

Förra helgen var det ju som sagt cup i Karlstad. Vi hade verkligen en kanonhelg, Bra hotell, Scandic Hotell Klarälven, som ligger precis mittemellan hallarna vi spelade i. Väldigt god mat åt vi, Kasernrestaurangen tror jag det hette, den ligger iaf uppe på Kasernområdet. Väldigt god buffé, man kunde äta av tre olika rätter varje gång. Mycket gott! Och hotellfrukost är ju inte dumt det heller.. ;) Även idrottsmässigt blev det bra. Nu mötte vi ju lag som kommer spela två divisioner över oss, men resultatet blev ändå en vinst, en oavgjord och en förlust. Fantastiskt bra, faktiskt! På lördagkvällen hade killarna en kul kväll på stan, medan jag valde att vara kvar på hotellet och ta det lugnt - skulle orka en dag till. God kalvschnitzel, öl och trevligt sällskap av några goa tjejer från Lerums damlag gjorde att min fantastiska lördag fick ett väldigt fint slut.

För min lördagseftermiddag var något alldeles extra.

Min goa, fina Annelie


När jag växte upp hade jag två riktigt fina, goa kompisar, Carina och Annelie.
Annelie och jag lärde känna varandra när vi började sjuan. Att säga att vi är tvillingsjälar kan inte riktigt beskriva vad vi är, kanske mer två pusselbitar som passar ihop perfekt. Oavsett vilket, så har vi mötts en gång sedan tonåren och det var - tadaa! i en innebandyhall i Karlstad för 3½ år sedan. Då hann vi inte träffas  någon längre stund, men i lördags fick vi till det. Jag fick ledigt från innebandyn hela eftermiddagen så vi kunde ses.
Det visade sig att Annelie bor ett par hundra meter från hallen vi spelade, så hon kom och mötte mig, vi gick och handlade pizza "Det är bara runt hörnet" sas tre, fyra gånger tror jag - sista gången till stort garv, och sedan gick vi hem till Annelie.
Och jag tror att bara mina föräldrar förstår hur det lät sedan. De som alltid var frustrerade på att när vi kom hem med bussen från skolan snodde den enda telefonen (som också var bilverkstadens telefon - förlåt!!) och fortsatte att prata i timmar.. För på den tiden fanns det ju inte sms, mobil och dator - utan bara en telefon. Och eftersom vi bodde en halvmil ifrån varandra kunde vi ju inte träffas varje dag efter skolan. Även om vi försökte. Bara den som haft döttrar i yngre tonåren vet hur det är.. xD
Hursomhelst, att man kan vara så avslappnade tillsammans efter att bara ha träffats en enda kort stund på 40 år är ganska otroligt. Vi käkade pizza, drack (lätt)öl och kaffe, och pratade som om det bara var ett par dagar sedan vi träffades sist. Vad vi pratade om, tja, det vette tusan, men det var väldigt mycket iaf..
Att sätta text på känslorna runt detta går inte. Kan bara konstatera att det var en härlig eftermiddag och jag är så tacksam för att få uppleva sådan vänskap.

Veckan som gått har jag vilat en del, det har varit träningar och städning. Var en snabb, spontan sväng till Ullared. Det behövdes fylla upp lite lager, men det blev ingen storshop - det har varit stora utgifter de senaste månaderna för hundar, bil och hus.

Nu ska det bli en sväng ut och handla isbergsallad, Thomas ska ha mat med sig till jobbet.
Annars blir det nog städning, storkok och lite datorhantering, måste fixa adresslistor för laget.
Det blir nog lite Frölunda Indians, de spelar CHL-match. Och så ska jag kolla upp lite om en man som satte en dansk journalist på plats angående statistik, världens folk och fattigdom, Hans Rosling. Denne man verkar vara en väldigt intressant och klok person. :)

Trevlig helg! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar